ΟΠΑΠ: Έτοιμος για νέα υψηλά; – ETE, CENERGY, TITAN, KPI KPI, ΔΕΗ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

Υπέρβαση των δυο τελευταίων τοπικών υψηλών και της κατερχόμενης γραμμής της βραχυπρόθεσμης τάσης από τις τιμές είχαμε σήμερα κι αυτό αποτελεί ένδειξη ανατροπής της αντίστροφης αλλαγής τάσης στο ημερήσιο πριν 11 συνεδριάσεις που οδήγησε σε σύντομη και ρηχή  διόρθωση της οποίας το χαμηλό (13,41) είναι το νέο βραχυπρόθεσμο στοπ μετά τη σημερινή αλλαγή.

Ως το τέλος του Ιουλίου αναμένεται η αποκοπή συνολικά 1,4 ευρώ που θα διανεμηθεί στους μετόχους κι αυτό φαίνεται να είναι το κίνητρο για την αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος που ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη, πριν από 7 συνεδριάσεις.

Το υψηλό έτους είναι κοντά πλέον (μόλις 0,33 ευρώ υψηλότερα) και η τάση ανοδική και στη μεσαία αλλά και στη μεγάλη εικόνα με τον αστερίσκο των αρνητικών αποκλίσεων.

Στα 12,93 βρίσκεται το επίπεδο του οποίου τυχόν διάσπαση, που δεν είναι απίθανη μετά την αποκοπή των δικαιωμάτων στην διανομή των ποσών που προαναφέρθηκαν, ίσως σημάνει συναγερμό σε περίπτωση που έχουμε σχηματισμό διπλής ή και τριπλής κορυφής αν και το τέλος του μήνα (29/7) είναι ακόμα μακριά και το ενδεχόμενο να ξεπεραστεί αρκετά το υψηλό των 14,69 παραμένει αν η ισότητα που φαίνεται στο διάγραμμα (5=1) στέκει κυματικά και δικαιολογεί τις αποκλίσεις.

Στα 11,72 έχουμε το επόμενο στοπ αφού εκεί είναι το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία και μηνιαία τοπικά χαμηλά.

Τυπικά αυτά γιατί έχω την αίσθηση ότι πολλοί θα θεωρούσαν δώρο τέτοιες τιμές.

Οι αρνητικές αποκλίσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο μηνιαίο και δεν είναι καλός οιωνός.

Εξυπακούεται ότι τα κυματικά που αναφέρονται έχουν στόχο απλά την πρόκληση συζήτησης και την παράθεση των εκτιμήσεων των κυματιστών μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕCENERΓΔ, ΟΠΑΠ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΟΠΑΠ (ΤΑΣΟΣ)

ΟΛΠ (Αντώνης)

ΚΡΙ ΚΡΙ Ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης

ΔΕΗΕΤΕ (Geris)

TITAN

ΠΛΑΘ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *