ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΒΙΟ, LAMDA, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, PROFILE: Στο κλείσιμο του μήνα

Τελευταία επιβεβαίωση ότι οι τιμές του δείκτη βρίσκονται σε καθοδική μεσομακροπρόθεσμη τάση είχαμε με το κλείσιμο κάτω από τον εκθετικό κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων χαμηλών (ΕΜΑ 6L). Από το 1999 τα backtests δείχνουν ότι αυτή είναι η 6η φορά που συμβαίνει αυτό και οι 5 προηγούμενες ήταν όλες κερδοφόρες για τους short. Τα τελευταία αντίστοιχα σήματα πάντως τα οποία δεν τα ακολούθησαν πολύ σημαντικές πτώσεις των τιμών  διακρίνονται στο διάγραμμα στο οποίο βλέπουμε ότι οι τιμές δεν απομακρύνθηκαν ιδιαίτερα από τα χαμηλά του 2016 και του 2020 σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές κι αυτό είναι μια λογική εξήγηση. Είναι προφανές ότι όσο οι τιμές κινούνται κοντά σε ιστορικά χαμηλά να αυξάνεται η πιθανότητα να δούμε αντίθετη κίνηση.

Η καθοδική τάση είναι γενικευμένη βεβαίως όπως βλέπουμε και στο εβδομαδιαίο και το ημερήσιο που ακολουθούν.

Οι θετικές αποκλίσεις στο εβδομαδιαίο και το ημερήσιο θα αποκτήσουν νόημα αν ξεπεραστούν οι 2042,36 μονάδες ώστε να έχουμε μια ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης.

Ακολουθούν κάποιες σημειώσεις που προέκυψαν από μια πρώτη ματιά στα μηνιαία διαγράμματα των τίτλων που έχουμε στο πινακάκι. Σε κάποιες από αυτές προσεγγίζονται γραμμές μακροπρόθεσμης τάσης ή σημαντικά σημεία fibo.

ΟΤΕ

ΔΕΗ

ΒΙΟ

ΛΑΜΔΑ

ΑΔΜΗΕ

ΟΛΠ

ΦΡΛΚ

ΚΡΙ

ΠΡΟΦ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔΔΤΡΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΜΥΤΙΛ

ΟΠΑΠ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.