ΔΤΡ, ΓΔ, FTSED, FTSEM: Πτωτική και η μεγαλύτερη εικόνα – Η ανάλυση του Goldfish – ALPHA BANK: Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις των κυματιστών μας

Με 4 συνεδριάσεις να απομένουν  ως το κλείσιμο του μήνα οι τιμές στους κυριότερους δείκτες (εκτός ftse) βρίσκονται κάτω από τον βασικό  κινητό στήριξης παρά την καλή αντίδραση των δεικτών στις ΗΠΑ κυρίως.

Ειδικότερα ο ΔΤΡ που είναι ο μόνος που δεν έχει διασπάσει κάποιο μηνιαίο low fractal βρίσκεται πλέον μόλις 10 μονάδες ψηλότερα αλλά η εικόνα του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι μπορεί να κρατηθεί και τρίτη εβδομάδα πάνω από την Σ.

Η διόρθωση βρίσκεται ήδη δυο εβδομάδες χαμηλότερα του 38,2% όλου του ανοδικού από το ιστορικό χαμηλό των 221 μονάδων του 2020 με το 50% να βρίσκεται στις 487 μονάδες και τις ισότητες των πτωτικών κυμάτων  της διόρθωσης ακόμα χαμηλότερα.

Ονοματοδοσία των κυμάτων απέφυγα να κάνω μια και για αυτά έχουμε πρόσφατες τις απόψεις των πολύ καταλληλότερων κυματιστών του μπλογκ με πιο πρόσφατη αυτή του φίλου  Mimis 69 στην τελευταία ανάρτηση, οπότε κρατήστε από μένα το πρώτο - δεύτερο - τρίτο που αναγράφεται στο διάγραμμα αποκλειστικά για να προσδιοριστούν οι ισότητες που αναφέρονται πιο πάνω. Για την ώρα λοιπόν βρισκόμαστε στο 3ο εσωτερικό κύμα του τρίτου κύματος όπως και να το ονομάζουν οι κυματιστές μας και προσωπικά δεν βλέπω πουθενά φως.

Στον ΓΔ έχουμε δεύτερο εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από την S2 με τις επόμενες γραμμές πιθανής στήριξης να περιμένουν με τη σειρά τους να δείξουν την όποια αξία τους. Η τάση είναι σαφώς πτωτική.

Ας δούμε και τι αναφέρει η ανάλυση του Goldfish για ΓΔ και ΔΤΡ όπως την αντέγραψα από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό των πελατών της Vital Finance:

Ο Γ.Δ αρνείται να επιταχύνει καθοδικά και συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα πάνω από το χαμηλό του πρώτου καθοδικού σκέλους. Αν μη τι άλλο αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει από πλευράς των επενδυτών.

Επιτάχυνση της καθόδου μπορούμε να περιμένουμε μόνο αν η τρέχουσα ανοδική προσπάθεια αποδειχτεί πολύ περιορισμένη και ο δείκτης επιστρέψει σχετικά άμεσα σε νεότερα τοπικά χαμηλά. Αν υπάρξει συνέχεια στο θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές τότε το θετικό σενάριο για τον δείκτη μπορεί να είναι ένα καθοδικό κύμα ”c” με επικαλύψεις που θα οδηγήσει την αγορά σε οριακά νεότερα χαμηλά των 788,83 μονάδων. Είναι απαραίτητο να υπάρξει ικανή ανοδική αντίδραση από τα τρέχοντα, η λίγο χαμηλότερα επίπεδα, για να θεωρηθεί ότι βρισκόμαστε σε ένα ανοδικό διορθωτικό κύμα ”4” ενός ευρύτερου ”ending”:

Κυματικά, και ο δείκτης τραπεζών μπορεί να ακολουθήσει μια συμβατική με τα παραπάνω κίνηση, ειδικά αν η τοπική ανοδική προσπάθεια θεωρηθεί ως κύμα ”b” (η κύμα ”ii” στο δυσμενές σενάριο):

Επομένως, είναι εξαιρετικής σημασίας να δούμε το μέγεθος της όποιας ανοδικής αντίδρασης έρθει στις επόμενες λίγες συνεδριάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑΔΤΡ (TSAROS)

ΑΛΦΑ (Mimis 69)

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΔΕΗ

ΠΕΙΡ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *