Ανασκόπηση ΓΔ, FTSE, FTSEM, ΔΤΡ, FTSED – Η ανάλυση του Goldfish – ΔΕΗ σε χαμηλότερα χαμηλά

Η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε πριν ο ΓΔ δοκιμάσει καμιά από τις γνωστές γραμμές τάσης του εβδομαδιαίου έφθασε μέχρι τη υπέρβαση του κινητού των 50 εβδομάδων (ΕΚΜΟ 50) κάτω από τον οποίο ήταν τα τρία προηγούμενα εβδομαδιαία κλεισίματα. Οι τιμές κινούνται πλέον μέσα σε ένα πιθανό τρίγωνο με τα όριά του την R1 που είναι κι η κύρια αντίσταση που έχει σειρά να δοκιμαστεί μετά τις 908 μονάδες (61,8% του τελευταίου πτωτικού) και τη S3 που είναι πλέον η πρώτη στήριξη .

Αυτό που δοκιμάστηκε μέσα στον Μάιο για τα καλά ήταν οι στηρίξεις στους μηνιαίους ΕΚΜΟ 12 και 6Χ(αμηλών) μήνα με τις τιμές να βρίσκονται πλέον ψηλότερά τους δυο συνεδριάσεις πριν από το κλείσιμο του μήνα στους τρεις από τους τέσσερεις σημαντικότερους δείκτες της αγοράς και μόνο στον FTSEM παρέμειναν κάτω από τον ΕΚΜΟ 12 στο κλείσιμο της εβδομάδας .

Όπως βλέπουμε στο ημερήσιο που ακολουθεί το τρίτο κύμα της διόρθωσης (C?) σταμάτησε ακριβώς στο 61.8% του πρώτου κύματος (Α?). Σύμφωνα με τον TSI η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πλέον ανοδική από τις 17 Μαίου. Στην τελευταία συνεδρίαση είχαμε και κλείσιμο πάνω από τον εκθετικό 200ρη ο οποίος όμως έχει διασπάσει καθοδικά τον αντίστοιχο των 50 περιόδων από τις 20/5 κι αυτό είναι δυσμενής μεσοπρόθεσμη ένδειξη.

Στον FTSED τον δείκτη των μερισματοφόρων τίτλων η τάση δεν έχει ακόμα αλλάξει με όρους fractals και για να γίνει αυτό έστω στο βραχυπρόθεσμο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο εμφανής μίνι σχηματισμός διπλού πυθμένα. Μέχρι να γίνει αυτό θα παίζει κι η "υποψία" μήοως βλέπουμε ένα καλοσχηματισμένο ΩΚΩ.

Και εδώ έχουμε τον ΕΚΜΟ 200> ΕΚΜΟ 50 κι η μεσοπρόθεσμη τάση είναι επίσης καθοδική με τις τιμές να παραμένουν καθαρά κάτω από τον ΕΚΜΟ 50 εβδομάδων ενώ στο μηνιαίο οι τιμές παραμένουν κάτων από τον ΕΚΜΟ 12 αν και έχουν αφήσει χαμηλότερα τον ΕΚΜΟ 6Χ όπως κι οι άλλοι δείκτες. Η διαφορά είναι ότι εδώ είχε διασπαστεί με κλείσιμο μήνα η στήριξη από τον ΕΚΜΟ 6Χ από τον Μάρτιο.

Ακολουθεί η ανάλυση του Goldfish από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό των πελατών Vital Finance...

Γ. Δείκτης

Το βασικό σενάριό μας ήθελε η τρέχουσα ανοδική αντίδραση να αποτελεί απλά το ανοδικό διορθωτικό κύμα ”2” του δεύτερου καθοδικού σκέλους ”c”.

Αυτό, τυπικά, θα είναι η περίπτωση που η τρέχουσα άνοδος παραμείνει περιορισμένη και ο δείκτης επιστρέψει σύντομα σε νεότερα τοπικά χαμηλά:

Λόγω της εξαιρετικά ισχυρής καθόδου του κύματος ”a” εκτιμούμε ότι περαιτέρω βραχυχρόνια άνοδος θα περιορίσει τις πιθανότητες του μέχρι τώρα δυσμενούς σεναρίου μας δίνοντας την θέση του σε μία λίγο ευρύτερη στο χρόνο διόρθωση. Η διόρθωση αυτή μπορεί να αποδειχτεί σχετικά οριζόντια και να πάρει την μορφή "τριγώνου".

Η εξέλιξη αυτή είναι συμβατή μόνο με παράλληλη αρνητική εξέλιξη και στις διεθνείς αγορές.

Ενεργοποίηση θετικότερων σεναρίων είναι δυνατή μόνο με κίνηση πάνω από τις 952 και τελικά τις 973 μονάδες. Τότε , και μόνο τότε, μπορούν να ενισχυθούν οι θέσεις long στην αγορά.

ΔΤΡ

Απολύτως ανάλογη η εκτίμηση και εδώ.

Άρνηση του δείκτη να υποχωρήσει σύντομα θα μετατρέψει το δυσμενές σενάριό μας με τρόπο ανάλογο του Γ. δείκτη: 

Διαγραμματικά, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο για μία ισχυρή αλλά όχι καταστροφική υποχώρηση του κλάδου, με βασικό στόχο το 62% επίπεδο διόρθωσης fibo. Στο επίπεδο αυτό εκτιμούμε ότι θα κριθεί τελικά και το εύρος της συνολικής υποχώρησης του κλάδου.

Να θυμίσω στους χρήστες που τυχόν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στα ενημερωτικά αυτά ότι μπορούν να ξεκινήσουν με ένα κλικ στην προσφορά σττο πάνω μέρος της ελίδας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ σε νέα χαμηλά

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *