NASDAQ, DAX, ΔΤΡ by Goldfish

Αντιγράφω από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό των πελατών της Vital Finance:

Nasdaq 

Συνεχίζει να είναι ο δείκτης με την περισσότερο ομαλή κυματική διάρθρωση. Έχει ήδη προσεγγίσει τα εκτιμώμενα επίπεδα με ένα πλήρες καθοδικό 5 κυμάτων από τις 14.646 μονάδες. Βραχυχρόνια, παραμένει πολύ πιθανή μια ανοδική κίνηση.

Η ανοδική αυτή κίνηση πρέπει να παρακολουθηθεί με την μέγιστη δυνατή εστίαση αφού αποτυχία της να υπερβεί και να παραμείνει πάνω από τα ενδεικνυόμενα επίπεδα θα σηματοδοτήσει και τυπικά ότι η καθοδική συνέχεια θα έχει διάρκεια και θα είναι πολύ ισχυρή. Στα διαγράμματα που ακολουθούν περιγράφουμε , με κυματικούς όρους, πως αναμένουμε να αποτυπωθεί αυτή η αποτυχία αν επικρατήσει το δυσμενές σενάριο.

– Το πρώτο βήμα θα είναι μια αναιμική ανοδική αντίδραση (κύμα ”2” του C).

– Το δεύτερο, επαναφορά του δείκτη σε νεότερα τοπικά χαμηλά και άμεση αύξηση της καθοδικής δυναμικής (κύμα ”3”/C):

Στη περίπτωση αυτή η υποχώρηση θα είναι ισχυρότατη και εκτιμούμε ότι θα αφορά περισσότερο μία υποχώρηση με μέτρο την αρχή της ανόδου στα χαμηλά του 2009.

DAX

Ο δείκτης φαίνεται να επιβεβαιώνει την βραχυχρόνια πρόθεσή του να αρνηθεί άμεσα νεότερα χαμηλά. Η πρόσφατη πλαγιοκαθοδική κίνησή του με επικαλυπτόμενα 3κυματικά ήταν  ενδεικτική και είχε επισημανθεί έγκαιρα. Στο δυσμενές σενάριο, που συνεχίζει να διατηρεί σημαντικές πιθανότητες επαλήθευσης, η πρόσφατη υποχώρηση θα αποδειχτεί απλά το κύμα ”b” του ”Χ” (or ”B”) και μετά από οριακά νεότερα υψηλά των 14.924 μονάδων (ως ”c”) ο δείκτης θα επιστρέψει σε καθοδική τροχιά (πιθανότατα ως 3-3-5 η 3-3-3).

ΔΤΡ

Αναμένουμε ανοδική ανακούφιση και θέτουμε ως απόλυτο stop long τα πρόσφατα τοπικά χαμηλά. Επιβεβαίωση του δυσμενούς σεναρίου θέλει τον δείκτη να προσεγγίζει τα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά και πιθανότατα να προχωρήσει οριακά σε νεότερα. Σε αυτά τα πλαίσια οι μετοχές των ΕΤΕ & ΕΥΡΩΒ που έχουν επιδείξει εξαιρετική ανοδική συμπεριφορά μέχρι τώρα θα υποχωρήσουν σημαντικότατα (χωρίς όμως να σημειώσουν νεότερα χαμηλά).

Και εδώ, μπορούν τυπικά να αναπτυχθούν θετικότερα σενάρια μόνο μετά από επαναπροσέγγιση των προηγούμενων υψηλών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *