FTSE, ΔΤΡ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Σταθερά κάτω από τον εκθ. κινητό (ΕΚΜΟ) των 12 μηνών οι τιμές και οριακά ψηλότερα του ΕΚΜΟ 6Χ που σχεδόν ταυτίζεται με το low fractal του Νοεμβρίου το οποίο δεν έχει παραβιαστεί ακόμα σε κλείσιμο μήνα, με 7 συνεδριάσεις να υπολείπονται για να κλείσει κι ο Μάης. Η S2 η οποία θα ήταν πολύ καλό να συγκρατήσει τις τιμές για να ελπίζουμε να διατηρηθεί η μεσομακροπρόθεσμη τάση ανοδική δεν έχει απειληθεί ακόμα αλλά δεν απέχει και πολύ.

Η γραμμή S6 στο εβδομαδιαίο ενώνει τα δυο κρίσιμα τοπικά χαμηλά του εβδομαδιαίου κάτω από τα οποία είχαμε τις δυο πιο πρόσφατες ενδείξεις για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική με όρους fractals. Το γεγονός ότι σταμάτησε την πτώση τις δυο τελευταίες εβδομάδες με έκανε να τη συμπεριλάβω στο διάγραμμα και να την παρακολουθώ από απλή περιέργεια παρά το γεγονός ότι στο πρώτο πτωτικό κύμα παραβιάστηκε για δυο εβδομάδες.

Η αντίστοιχη με την S2 γραμμή τάσης είναι αυτή που δοκιμάζεται τις δυο τελευταίες εβδομάδες ως S1 στον ΔΤΡ που έχει αποφασιστική σημασία για το κλίμα στην αγορά. Μετά έχουμε την S2 και αν παραβιαστεί κι αυτή πάμε για την ισότητα του τρέχοντος με το πρώτο πτωτικό κύμα πέριξ των 450 μονάδων.

Μια πρώτη αισιόδοξη νότα είχαμε στη συνεδρίαση της Παρασκευής με την ανοδική διάσπαση της κατερχόμενης γραμμής στο ημερήσιο σε συνέχεια της θετικής απόκλισης και των σημειώσεων για τις μεμονωμένες τράπεζες στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης.

Επιστροφή στον FTSE και το ημερήσιο διάγραμμά του σύμφωνα με το οποίο χρειάζεται μια - δυο  καλές συνεδριάσεις για να αρχίσει να αλλάζει η εικόνα κι ένδειξη γι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει η υπέρβαση των 2117 μονάδων. Αρκετά ανοδικά gaps έκλεισαν αυτήν την εβδομάδα και πλέον έχουμε ανοικτά 4 ανοδικά και 3 καθοδικά.

Όπως βλέπουμε στο πινακάκι που παραμένει κατακόκκινο υπάρχουν εκτός από τον FTSE και 8 ακόμα τίτλοι οι οποίοι με μια - δυο καλές συνεδριάσεις μπορεί να αλλάξουν χρώμα αφού οι τιμές τους βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά. Αυτοί οι τίτλοι έχουν λευκό χρώμα στη στήλη με τον αριθμό τους αριστερά.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *