Πληθωρισμός και SP500, NASDAQ, RUSSELL 2000 με τη ματιά του Tsip

Με αφορμή και τη σημερινή ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Αμερική, άσχετα ποιό θα είναι το νούμερο:
Ήμουν από τους πρώτους που μίλησαν για τον πληθωρισμό και το πώς και το γιατί σε μακροσκελέστατο άρθρο στο soltrade
Ο πληθωρισμός τελικα ήρθε, αλλά ήρθε με τεράστιο ποσοστό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι δυνάμεις της αγοράς να τον καλύψουν όλο με αυξήσεις μισθών άμεσα. Εκεί, μπήκε η πολιτική πίεση, και ήρθε τελικά η επιδότηση από τα κράτη ενός μέρους της απότομα χαμένης αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Μέτρο αυγκράτησης του πληθωρισμού λοιπόν Νο1.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, στην έκταση που έχει πάρει, παρόλο που βοήθησε τις τιμές της ενέργειας να σκαεφαλώσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πλέον λόγω της διάρκειάς του, ρίχνει λόγω αρνητικής ψυχολογίας τη ζήτηση, άρα Νο2 αποπληθωριστικό γεγονός.
Νο3 αποπληθωριστικό γεγονός, τα lockdown στην Κίνα που ρίχνουν την παραγωγή, αλλά και τη ζήτηση μειώνοντας σημαντικά τη ζήτηση για ενέργεια.
Νο4 αποπληθωριστικό γεγονός, τα μέτρα που πήραν και παίρνουν τα κράτη και οι πολίτες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
Νο5 αποπληθωριστικό γεγονός, επειδή οι αυξήσεις στα αγαθά σε αυτή τη φάση ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις αυξήσεις στους μισθούς, η ζήτηση αυτόματα περιορίστηκε με υφεσιακές τάσεις για την οικονομία.

Παρόλο λοιπόν που για τα επόμενα 15 χρόνια περίπου θα μάθουμε να ζούμε με τον πληθωρισμό και αυτό έχει αιτία, όπως έχω επεξηγήσει αναλυτικότατα, επειδή το ξεκίνημα του πληθωρισμού ήρθε με τόσο μεγάλο μέγεθος (της τάξης του 10%) που δεν πρόλαβε να αποροφηθεί ομαλά, με αποτέλεσμα να υπάρξει τώρα περίοδος, λόγω των παραπάνω πέντε γεγονότων που απαριθμώ, που θα ρίξει σημαντικά ρυθμούς, αν όχι να πάει και λίγο όπισθεν.
Θεωρώ λοιπόν, πως τα κύματα και τα διαγράμματα αυτό βλέπουν.
Όταν όλα πάλι επανέλθουν στην κανονικότητα, τελείωσει ο πόλεμος κλπ, τότε θα πρέπει να ξαναφοβηθούμε για τα μελλούμενα.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω διαγράμματα?
Νέα ψηλά για τον SPX
NDX100 15300 previous 4
ΙWM = Russell 2000 previous 4 στο 212$

Είναι φοβερό σε όλες η παράλληλη του 2 με το 4, πώς βρίσκει το 5 και τον τερματισμό της πτώσης, αν είναι αυτά σωστά βέβαια...
Υπάρχουν φυσικά και οι αποκλίσεις στον RSI, αναλογίες κλπ

ΜΙλάμε για κινήσεις περί του 20-25%.
Φαντάζομαι και εδώ στο ΧΑΑ, αυτό θα σημαίνει νέα υψηλά.
Μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά, οπότε μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου.

Παρακολουθώ πάρα πολλές αγορές ανά τον κόσμο, πολλές μικρές που δεν μπορούν να κρυφτούν και οι όγκοι έδωσαν σήμα από χθες- προχθές. Χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης εκτιμώ το τέλος του καλοκαιριού για την πιο πάνω κίνηση. Εϊχα δει μια μέτρηση του Γιάννη (Διόφαντος), με ένα τέτοιο σενάριο ως ending και για το ΧΑΑ. Και συμφωνώ με το διάγραμμα του tsaros για τον SPX, βασικά το ίδιο έβαλα και εγώ, με αυτό που έδειξε εκείνος ως 4άρι στον SPX. Θα βάλω αργότερα και το 10ετες ομόλογο στην Αμερική, που πρώτο δείχνει το δρόμο...

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *