SP500. DAX, ΓΔ, ΔΤΡ: Η ανάλυση του Goldfish

SP500 2/5/22

Οι καθοδικές πιέσεις συνεχίζονται όπως αναμέναμε. Και στα δύο, συμβατά μεταξύ τους, διαγραμματικά patterns που έχουμε αναφέρει αναμένουμε χαμηλότερες τιμές. Η περιοχή του 38% retracement είναι ένας βασικός καθοδικός στόχος που αναμένουμε να προσεγγιστεί:

η εναλλακτικά:

DAX (2/5/22)

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο εν λόγω δείκτης έχει καλές πιθανότητες να αποφύγει τα νεότερα χαμηλά. Ωστόσο, το πιθανότερο βραχυχρόνιο σενάριο συνεχίζει να τον θέλει σε χαμηλότερα επίπεδα. Κυματικά, θα αναμένουμε, κατ΄ελάχιστο, ένα πλήρες καθοδικό 5 κυμάτων από τις 14.598 μονάδες ως το ”c” της διόρθωσης. Μετά από αυτό θα φανεί και η τελική πρόθεση του δείκτη: 

Γ.Δ (29/4/22)

Η βραχυχρόνια υποχώρηση που αναμέναμε μέσα στα πλαίσια του ανοδικού καναλιού εμφανίστηκε.

Άμεση καθοδική συνέχεια θα ενισχύσει τα μέγιστα το βασικό μας σενάριο για την ανάπτυξη ενός δεύτερου καθοδικού σκέλους προς και κάτω από τα προηγούμενα χαμηλά των 788 μονάδων.

Πλέον μόνο τα νεότερα τοπικά υψηλά μπορούν να διατηρήσουν τον δείκτη σε προωθητική τροχιά. Δεν μπορούμε ακόμα να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο αλλά είναι απολύτως σαφές ότι μόνο με άμεση ανοδική αντίδραση αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Οποιαδήποτε διόρθωση μετά από μία τέτοια θετική συμπεριφορά μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική και αναμενόμενη και δεν θα μας ανησυχήσει:

ΔΤΡ (29/4/22)

Βραχυχρόνια, συνεχίζουμε να θεωρούμε ως βασικό σενάριο την εκδήλωση ενός δεύτερου καθοδικού σκέλους. Στο ευνοϊκό σενάριο η υποχώρηση θα περιοριστεί σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα από τα πρόσφατα χαμηλά. Για την αύξηση των πιθανοτήτων στο δυσμενές σενάριο θα χρειαστεί να δούμε τον δείκτη να προσεγγίζει και να διασπά καθοδικά και το 62% επίπεδο retracement. Μέχρι τότε θα εστιάσουμε στην βραχυχρόνια κίνηση του δείκτη:

Ένα καινούργιο, τουλάχιστο επικοινωνιακά, στοιχείο είναι και ο χρονισμός των διαρροών ότι το ΤΧΣ προτίθεται να αρχίσει να ρευστοποιεί σταδιακά τα μερίδια που κατέχει στις συστημικές τράπεζες. Το ερώτημα είναι προφανώς τι θεωρεί η αγορά ως σωστή τιμή για αυτά τα πακέτα που θα προσφερθούν και κάτω από ποιες συνθήκες στις διεθνείς αγορές. Αυτό το ερώτημα μένει να απαντηθεί σύντομα είτε θετικά είτε αρνητικά στα διαγράμματα των τιμών.

Τα παραπάνω είναι ένα σημαντικό (αυτή τη φορά) τμήμα του εβδομαδιαίου ενημερωτικού των πελατών της Vital Finance το οποίο ως γνωστόν τους κοινοποιείται πριν την πρώτη συνεδρίαση κάθε εβδομάδας στο ΧΑΑ. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να ξεκινήσει από την προσφορά στο πάνω μέρος της σελίδας και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΒΙΟ

ΤΕΝΕΡΓ

ΟΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *