ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Σημειώσεις στο τέλος του Απρίλη

Μια εβδομάδα με απώλειες κι όπως αναμενόταν σύμφωνα με την τελευταία ανασκόπηση είχαμε κλείσιμο του μήνα χωρίς αρνητικές αποκλίσεις αφού οι τιμές δεν έκλεισαν ψηλότερα από τα επίπεδα που είχαν αναφερθεί σ' αυτήν.

Το κλείσιμο του μήνα έγινε με κέρδη 5,10%, σε απόσταση "ασφαλείας" από τους κινητούς "στήριξης" των 12 μηνών (ΕΚΜΟ 12) και των τελευταίων 6 μηνιαίων χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ), αλλά και από το low fractal του Νοεμβρίου, η διάσπαση του οποίου ήταν σήμα συναγερμού για αλλαγή της τάσης στη μεσομακροπρόθεσμη εικόνα. Τον Απρίλιο πάντως οι τιμές δεν προσέγγισαν καν αυτό επίπεδο (2052,59) που βρίσκεται λίγο πάνω από το πλησιέστερο ανοδικό χάσμα τιμών του εβδομαδιαίου πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν κλείσιμό του θα σημαίνει νέο σήμα συναγερμού, αφού κι αυτή τη φορά αν οι τιμές πάνε εκεί κάτω θα έχει διασπαστεί και ο μηνιαίος ΕΚΜΟ 6Χ που τώρα βρίσκεται στις 2059,13 μονάδες.

Πιο κάτω δηλαδή από αυτά τα επίπεδα ψάχνουμε για πιθανή στήριξη πλέον τις γραμμές τάσης S2, Σ, T, K και S1.

Τώρα πως γίνεται από τις 2236 μονάδες που είμαστε τώρα να ανησυχούμε για διάσπαση των 2050 είναι προφανές ότι αυτό οφείλεται στην μεγάλη επιδείνωση της εικόνας στους αμερικανικούς δείκτες που βρίσκονται επιβεβαιωμένα σε καθοδική τάση στο μεσοπρόθεσμο και δεν βλέπω πως μπορεί να αφήσουν ανεπηρέαστη τη δική μας αγορά και για πόσο, λαμβανομένου υπόψη ότι οι μεγάλοι δείκτες, συμπεριλαμβανομένου και του DAX, είχαν όλοι ήδη σαφώς χειρότερη απόδοση απόδοση τον Απρίλιο από εμάς. Αυτοί βέβαια διορθώνουν, 4 μήνες τώρα (6 ο NASDAQ), από τα ιστορικά τους υψηλά.

Στο εβδομαδιαίο πάντως με απώλειες σχεδόν 4% αυτή την εβδομάδα εναρμονιστήκαμε πλήρως με τους Αμερικάνους ενώ είχαμε χειρότερη απόδοση από τον DAX.

Σε ημερήσιο μοιάζουν όλα έτοιμα για μια ένδειξη αλλαγής τάσης αν χαθούν οι 2217,47 μονάδες με τον διαφαινόμενο μίνι ΩΚΩ (ή ανάποδη κούπα) να δείχνει 100 μονάδες χαμηλότερα, αν ενεργοποιηθεί. Από τα ανοδικά gaps έχουν μείνει 6 ανοιχτά με το πλησιέστερο να συμπίπτει με το επόμενο fibo διόρθωσης 38,2% του τελευταίου ανοδικού. Το καθοδικό gap της Τετάρτης ήταν η πρώτη ισχυρή ένδειξη ότι η τάση αλλάζει πάλι όπως έδειξε κι ο TSI.

Στον ΓΔ πέραν όσων γράψαμε στην τελευταία ανάρτηση, ισχύουν βεβαίως τα ίδια με τον FTSE και τα αντίστοιχα σημεία ενδιαφέροντος έχουν σημειωθεί στα διαγράμματα που ακολουθούν.

Οι περισσότερες από τις κυματικές αναλύσεις των φίλων του μπλογκ δείχνουν ως γνωστόν ότι έρχονται δύσκολες μέρες κι όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο φοβάμαι ότι έχουν δίκιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500 (TSAROS), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

EUROBANK (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

NASDAQ (TSIP)

ΕΥΡΩΒ

ΔΤΡ σε καθοδική τάση

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *