ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ελπιδοφόρες και ανησυχητικές τεχνικές λεπτομέρειες στη μεγάλη και τη μικρή εικόνα – Ανασκόπηση ΟΤΕ. ΓΔ, ΔΕΗ και ξένων δεικτών

Σε σαφή ανοδική τάση στο ημερήσιο με κλείσιμο και του τελευταίου πτωτικού χάσματος και τις τιμές να απέχουν 70 μονάδες από το υψηλό έτους που είναι η κυριότερη αντίσταση πλέον. Κατά την άνοδο από τα χαμηλά του Μαρτίου έχουν μείνει ανοιχτά 8 χάσματα ανοίγματος πάντως και δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό να δούμε νέα υψηλά χωρίς να κλείσουν κάποια από αυτά. Οι τιμές δεν έχουν προλάβει να κάνουν νέα υψηλά όπως ο RSI κι αυτό μπορεί να είναι κρυφή αρνητική απόκλιση που μπορεί να σηματοδοτήσει την επόμενη διόρθωση. Η κίνηση βέβαια μπορεί κάλλιστα να μην έχει τελειώσει και να δούμε νέα υψηλά έτους στις επόμενες συνεδριάσεις (και άρση της κρυφής απόκλισης).

Στο εβδομαδιαίο έχουμε μόνο ένα κόκκινο κερί από τα χαμηλά, όταν για λίγο η αντίδραση σταμάτησε στον κινητό των 50 εβδομάδων, που τελικά έχει ξεπεραστεί για 4η εβδομάδα με συνεχόμενα υψηλότερα υψηλά χαμηλά και κλεισίματα! Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα έχει σχεδιαστεί η Ζ που είναι η ανερχόμενη γραμμή τάσης που ενώνει τα υψηλά 6 εβδομαδιαίων κεριών των τελευταίων 13 μηνών. Η γραμμή αυτή μπορεί να μας απασχολήσει ως αντίσταση όταν και αν πάμε σε νέα υψηλά.

Οι 4 συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας έμειναν για να κλείσει ο μήνας με τις τιμές να βρίσκονται πέραν πάσης προσδοκίας υψηλότερα, όχι μόνο από την κινητό των 6 τελευταίων χαμηλών και των 12 κλεισιμάτων, αλλά και αυτόν των 6 υψηλών (ΕΚΜΟ 6Υ), παρά το γεγονός ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα είχαν διασπάσει έστω και προσωρινά τα δυο τελευταία μηνιαία low fractals αλλά και τους κινητούς των 6 χαμηλών και 12 μηνών, που τελικά αποδείχτηκαν στήριξη. Αυτό παρατηρείται πρώτη φορά τα τελευταία 23 χρόνια, αφού τον Νοέμβριο του 2020 που ξαναείδαμε τόσο δυνατή αντίδραση, βρισκόταν στο τέλος της διόρθωσης της πανδημίας και κάτω από τις στηρίξεις αυτές επί 9 μήνες.

Το ενδιαφέρον τώρα είναι στις αντιστάσεις της G και του υψηλού έτους που αν διασπαστούν και δούμε κλείσιμο πάνω από το υψηλό του 2020 στις 2371,26 μονάδες, θα έχουμε πιθανόν να κάνουμε με ενεργοποίηση του σχηματισμού μακροπρόθεσμης αναστροφής από τους δυο πυθμένες του 2016 και του 2020, όταν κόντεψε να χαθεί σε δυο μήνες  ότι είχε κερδηθεί σε 4 χρόνια.

Οι δυο αποκλίσεις που βλέπουμε (προς το παρόν) στο διάγραμμα που ακολουθεί ωστόσο, μπορεί να σημαίνουν ότι δεν θα υφίστανται και στο τέλος του μήνα, γιατί δεν θα δούμε τελικά στο κλείσιμο της άλλης Παρασκευής υψηλότερο υψηλό από τις 2298,02 μονάδες που είναι το υψηλότερο μηνιαίο κλείσιμο από τον Δεκέμβριο του 2019 ή και τις 2274 μονάδες στο κλείσιμο του Ιανουαρίου πριν 3 μήνες και ίσως ούτε και πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Υ που τώρα βρίσκεται 46 μονάδες χαμηλότερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και σοβαρή διόρθωση αφού είναι μόλις 2% κάτω από το χθεσινό κλείσιμο.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι αν τελικά κλείσουμε υψηλότερα από τα προαναφερθέντα επίπεδα χωρίς να αρθούν οι αντίστοιχες αποκλίσεις, θα ακολουθήσει διόρθωση τον επόμενο μήνα (sell in May κλπ κλπ) δεδομένου ότι δεν έχει σημειωθεί κι ιδιαίτερη βελτίωση στις μεγάλες ξένες αγορές.

Αυτά θα τα ξαναδούμε στην ανασκόπηση του επόμενου Σαββατοκύριακου, αλλά καλό είναι να έχουμε υπόψη ότι αντίστοιχες αποκλίσεις είχε στη μεγάλη εικόνα ο ΓΔ πριν από την τελευταία πτώση και τις έχει και τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DAXΟΤΕNASDAQSP500, BIO, JUMBO (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΔ (Chiefsotos), (SPAND)

ΟΤΕ

ΜΠΡΙΚ

ΔΕΗ 2 Σενάρια

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *