ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ανασκόπηση στους καλούς και τους κακούς οιωνούς

Κλείσιμο της εβδομάδας με τον TSI να δίνει το πρώτο σήμα long και τις τιμές να κλείνουν το τελευταίο εβδομαδιαίο gap ανοίγματος προσεγγίζοντας την περιοχή της διόρθωσης της πτώσης του πολέμου κατά 77%. Οι κινητοί λένε ότι όλα πάνε μια χαρά βραχυπρόθεσμα και τα ημερήσια fractals δείχνουν στήριξη/stop long στο πλησιέστερο  εβδομαδιαίο ανοδικό gap, στις 843,11 μονάδες με τρία ανοδικά gaps να μεσολαβούν στο ημερήσιο.

Κανένα πρόβλημα δηλαδή; Μάλλον όχι...

Όπως είδαμε και στην προηγούμενη ανασκόπηση, το τελευταίο ανοδικό κομμάτι οφείλεται κυρίως στην κίνηση ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ και ΕΤΕ την μόνη τραπεζική που είχε κουράγια για ψηλότερα νούμερα και άνοδο τύπου V. Στην πλειοψηφία τους αυτές οι μετοχές κινήθηκαν σε νέα πολυετή υψηλά κι αναρωτιέμαι πόσο ακόμα μπορούν να συνεχίσουν με το κλίμα στις ξένες αγορές να επιδεινώνεται και τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές (3Ε, ΔΕΗ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ κυρίως) να φαίνεται ότι έχουν ξεμείνει από δυνάμεις όπως είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση.

Η κρατούσα άποψη μεταξύ των κυματιστών που διατύπωσαν τη γνώμη τους είναι ότι κάπου εδώ ή λίγο ψηλότερα ολοκληρώνεται η ανοδική διόρθωση και θα πρέπει να περιμένουμε νέα πτώση ίσως και χαμηλότερα από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Τούτων δεδομένων η πράσινη ανοδική γραμμή της βραχυπρόθεσμης τάσης φαντάζει σαν ένα καλό στοπ για τους πολύ ανησυχούντες γρήγορους αλλά είναι βέβαιο ότι ως γρήγοροι θα ξέρουν καλύτερα.

Λίγες συνεδριάσεις έμειναν για το κλείσιμο του μήνα και στη μεγάλη εικόνα επίσης δεν διαφαίνεται κανένα πρόβλημα αφού οι τιμές βρίσκονται πιο κοντά στις αντιστάσεις (ΕΚΜΟ 6Υ) παρά στις στηρίξεις (ΕΚΜΟ 6Χ) που μας "λαχτάρησαν" τον Μάρτιο.

Παρ' όλα αυτά έχω τις επιφυλάξεις μου που σημειώνονται στα μηνιαία διαγράμματα που ακολουθούν. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι στην αρχή του Φεβρουαρίου οι τιμές βρίσκονταν ακόμη πάνω από τον εκθετικό κινητό των υψηλών των 6 τελευταίων μηνών όπως και τον Ιανουάριου του 2020...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, FTSE (tsaros)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *