ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – DJIA, NASDAQ, ΓΔ: Με τη ματιά του Goldfish

Η ανάκαμψη στον ΓΔ συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα με τις τιμές να επανέρχονται για πρώτη φορά μετά την έναρξη της διόρθωσης πάνω από τον κινητό των 20 εβδομάδων, το 61,8% retracement και τον με ΤSI να δίνει το πρώτο του ανοδικό σήμα. Το επόμενο σημαντικό επίπεδο fibo της ανοδικής αντίδρασης βρίσκεται λίγο πάνω από τις 930 μονάδες, ενώ στις 927,25 έχουμε την αντίσταση από το τελευταίο μεγάλο πτωτικό χάσμα ανοίγματος εβδομάδας. Τέλος στις 949,20 βρίσκεται το τελευταίο αντίστοιχο χάσμα του ημερήσιου.

Στο μηνιαίο καταγράφονται κρυφές θετικές αποκλίσεις που δικαιολογούν την ανοδική αντίδραση. Ο μήνας έχει ακόμα πολύ δρόμο αλλά προς το παρόν οι τιμές βρίσκονται πλέον εγγύτερα στις αντιστάσεις παρά στις στηρίξεις με βάση τους γνωστούς κινητούς.

Ας δούμε και τι γράφει ο φίλος Goldfish στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Ο ΔΤΡ δεν βοήθησε αλλά η στήριξη του ΓΔ έγινε από κυρίως από ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΕΛΠΕ που ήταν κι οι δεικτοβαρείς τίτλοι που ξεχώρισαν αυτή την εβδομάδα όπως η ΕΤΕ κι η ΜΠΕΛΑ που είδαμε πρόσφατα αλλά και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στον ΔΤΡ καταγράφονται επίσης κρυφές θετικές αποκλίσεις που δικαιολογούν την ανοδική αντίδραση όπως και τις προηγούμενες φορές. Οι τιμές πάντως φαίνονται να κόλλησαν στο 62% του τελευταίου πτωτικού για την ώρα.

Στον ΟΤΕ ο στόχος του μικρού Δ.Π επιτεύχθηκε και κοιτάμε το στόχο του μεγαλύτερου όπως ήδη αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση. Ένα ερωτηματικό είναι η αναμενόμενη αρνητική απόκλιση στον RSI.

Και στον ΟΠΑΠ όπου είχαμε νέο υψηλό έτους και 11ετίας υπάρχει θέμα αρνητικής απόκλισης. Ο στόχος του Δ.Π πάντως είναι στα 15,88 ευρώ.

Στα ΕΛΠΕ έχουμε ενεργοποιημένο ανοδικό σχηματισμό ανοδικό σχηματισμό κι άρχισαν να κυκλοφορούν και φήμες που έδωσαν περαιτέρω ώθηση. Οι τιμές έφθασαν μόλις στο 62% του πτωτικού της πανδημίας.

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ είχαμε ένδειξη αλλαγής τάσης και στο εβδομαδιαίο με νέο υψηλό και ακύρωση του σχηματισμού διπλής κορυφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DJIA , NASDAQ (GOLDFISH)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *