ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Επαναφορά τύπου V;

Καθαρά ανοδική η τάση σε όλα τα χρονοπαράθυρα για τις τιμές της μετοχής που είναι η μόνη τραπεζική που έδωσε τον Φεβρουάριο νέα υψηλά από το 2016 και δεν παραβίασε το χαμηλότερο από τα εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά της κατά την πτώση ως τις αρχές του Μάρτη.

Στο ημερήσιο καταγράφονται τα gaps ανοίγματος της πρόσφατης περιόδου (2022) που μένουν ακόμα ανοιχτά.

Στο εβδομαδιαίο το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά είναι στα χαμηλά του Μάρτη. Κάτω από αυτό το χαμηλό η τάση θα γίνει καθοδική αλλά για να φθάσει εκεί θα πρέπει να παραβιάσει τις ανερχόμενες γραμμές τάσης.

Στο μηνιαίο φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί ένα πεντακυματικό ανοδικό με το τελευταίο κύμα να είναι ελάχιστα μικρότερο του τρίτου. Η πτώση ως το χαμηλό στα 2,541 ευρώ διόρθωσε όλη την άνοδο από το ιστορικό χαμηλό της πανδημίας λίγο περισσότερο από το 38,2% αλλά διήρκησε μόλις 13 συνεδριάσεις, πολύ μικρό χρονικό διάστημα δηλαδή για άνοδο σχεδόν δυο ετών αναλογικά.

Η επόμενη αντίσταση στη μεγάλη εικόνα είναι βέβαια τα υψηλά πριν τον πόλεμο.

Με αυτά τα δεδομένα θα ήθελα την άποψη όσων χρηστών το επιθυμούν για το αν οι τιμές θα διασπάσουν πρώτα το υψηλό έτους 3,834 ευρώ ή το κρίσιμο χαμηλό στα 2,541. Οι απαντήσεις θα είναι στα δυο πρώτα σχόλια της ανάρτησης κι όσοι χρήστες επιθυμούν να εκφέρουν άποψη θα βάλουν upvote σε όποια απάντηση θεωρούν πιθανότερη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *