ΓΔ, FTSE, DAX: Στο κλείσιμο του μήνα

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

ΓΔ και FTSE έκλεισαν τελικά πάνω από τον ΕΚΜΟ 12 μηνών και τον ΕΚΜΟ 6Χ καθώς και το πιο πρόσφατο μηνιαίο low fractal οπότε δεν έχουμε στην μεγάλη εικόνα την επιβεβαίωση αλλαγής της μεσομακροπρόθεσμης τάσης της αγοράς. Ο μήνας ξεκίνησε πολύ άσχημα την πρώτη εβδομάδα αλλά η σημαντική ανοδική αντίδραση των τιμών μετά από διόρθωση ως περίπου το 38.2% όλου του ανοδικού από τα χαμηλά της πανδημίας έφτιαξε τελικά ένα κερί με πολύ μεγάλη κάτω σκιά. Όπως βλέπουμε στα περίπου 10ετή διαγράμματα που ακολουθούν δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι τιμές διέσπασαν προσωρινά τον ενθετικό κινητό μέσο των 6 τελευταίων χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ) αλλά τελικά έκλεισαν αρκετά υψηλότερα.

Μια συνοπτική εικόνα λίγο πολύ αντίστοιχη του ΓΔ "φιλοδοξώ" να δίνει το πινακάκι με τις αρκετές νέες προσθήκες του από τίτλους μικρότερης κεφαλαιοποίησης:

Εδώ τα πράγματα είναι μοιρασμένα στην ημερήσια τάση ενώ το κόκκινο υπερέχει σαφώς στην εβδομαδιαία.

Για τα εβδομαδιαία των δεικτών όμως θα μιλήσουμε το ΣΚ μετά το κλείσιμο της εβδομάδας αλλά με όρους fractals η ένδειξη για την αλλαγή τάσης σε καθοδική ήταν ισχυρή άσχετα αν προσωρινά οι τιμές των δεικτών φαίνεται ότι θα κλείσουν υψηλότερα από το χαμηλό της 29/11/21 που ήταν το όριο που είχε διασπαστεί καθοδικά. Για να μιλήσουμε όμως για επιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης στην μπλε ζώνη θα πρέπει να δούμε νέα υψηλά έτους και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται καθόλου πιθανό σύντομα.

Η δείκτες ακολουθούν ως προς την αντίδραση τον Γερμανικό δείκτη που διόρθωσε αντίστοιχα περισσότερο, σχεδόν ως το επόμενο fibo 50%, αλλά τελικά άφησε κι αυτός μεγάλη κάτω σκιά στο μηνιαίο κερί του, χωρίς πάντως να έχει επιστρέψει υψηλότερα από τον ΕΚΜΟ 6Χ ούτε και το τελευταίο μηνιαίο τοπικό χαμηλό του ούτε και τα εβδομαδιαία, όπως έκαναν οι δικοί μας δείκτες και κατά τούτο η τάση του παραμένει καθοδική τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (SPAND)

ΔΤΡ (ZELIS)

MEVACO Δ.Π

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *