ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης κι ένα ακόμα σενάριο – ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Συμπτώσεις και μετρήσεις – EUROBANK

ΜΥΤΙΛ

Επικαιροποίηση

Υπέρβαση σήμερα των τριών τελευταίων τοπικών υψηλών και αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική με ενεργοποίηση σχηματισμού αναστροφής που μπορεί να "δικαιολογήσει" κίνηση ως τα 15,56 ευρώ.

Επί 10 μήνες έχουμε μια πλάγια ατασική κίνηση που δεν έδωσε διόρθωση μεγαλύτερη του 23,6% για το ανοδικό από τα χαμηλά της πανδημίας και το πρώτο ζητούμενο είναι να μην βρει αντίσταση στην ανοδική γραμμή τάσης S που διέσπασε στις 24 Φεβρουαρίου και στην συνέχεια να δει νέα υψηλά διασπώντας και την R που είναι η επόμενη αντίσταση.

Το μηνιαίο τοπικό χαμηλό στα 13,60 ευρώ δεν διασπάστηκε για 0,10 ευρώ, αφού ο πιθανός στόχος της καθοδικής διάσπασης του τριγώνου RS ή έστω ο κατώτερος της Δ.Κ  δεν προσεγγίστηκαν καν. Δεν διασπάστηκε ούτε καν ο εκθ. κινητός (ΕΚΜΟ) των 3 μηνιαίων χαμηλών με κλείσιμο. Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ως εκ τούτου ανοδική.

Η άμεση καθοδική κίνηση που απαιτείτο σύμφωνα με την ανάλυση του Goldfish, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο πολύμηνης διανομής δεν ήρθε κι έτσι τολμώ να κάνω την υπόθεση (εργασίας) να βρισκόμαστε σε μεγάλο κύμα (3) με το (2) να έχει διορθώσει όλη την άνοδο από το ιστορικό χαμηλό του 2012 ως τα υψηλά προ πανδημίας ως κύμα (1) κατά 62%, όπως βλέπουμε στο μηνιαίο. Ο μηνιαίος RSI βρέθηκε σε υπεραγορασμένα επίπεδα κι έτσι δικαιολογείται η διόρθωση που ακολούθησε τα υψηλά του Αυγούστου. Δεν μου κολλάει πάντως τόσο ρηχή διόρθωση για κύμα 2 του (3).

Η τελευταία μου ανασκόπηση μεγάλης και μικρής εικόνας του ΜΥΤΙΛ ανέβηκε στις 29/1/22 με άλλη μέτρηση που ίσως είναι πιο σωστή.

Αυτό το ανοδικό σενάριο βέβαια θα γίνει πιο πιθανό με υπέρβαση των 16,25 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΕΥΡΩΒ (Tsaros)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *