ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση -ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. DJIA, ALPHA BANK, ETE (Goldfish) – ΟΠΑΠ

Κουτσουρεμένη εβδομάδα 4 συνεδριάσεων πλην όμως αρκετή για να χειροτερέψει την εικόνα, τόσο την βραχυπρόθεσμη όσο και την μεσοπρόθεσμη. Με 4 συνεδριάσεις να απομένουν ως το τέλος του Μάρτη έχουμε τις τιμές του ΓΔ να βρίσκονται πάλι χαμηλότερα των κριτηρίων που έχουν τεθεί επανηλειμμένα σε πολλές προηγούμενες αναρτήσεις, τον κινητό δηλαδή των 6 τελευταίων μηνιαίων χαμηλών και το τελευταίο μηνιαίο lοw fractal που κατά σύμπτωση είναι και το επίπεδο αλλαγής και της εβδομαδιαίας τάσης με όρους fractals.

Αν τελικά κλείσει ο μήνας χαμηλότερα, οι στηρίξεις της Τ και της XR που κράτησαν κι αυτή τη φορά εκτιμώ ότι θα μας απασχολήσουν ξανά πιθανότατα σύντομα, όπως κι οι Τ1 και Σ που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο. Η  διόρθωση της πτώσης δεν έφθασε καλά -καλά ούτε το 50% ως τώρα παρά το ευνοϊκό κλίμα πέραν του Ατλαντικού.

Σημαντική επιρροή στην κακή εικόνα της αγοράς οι τιμές στη ΔΕΗ που δείχνει να επιστρέφει στα πρόσφατα χαμηλά αντί να κάνει προσπάθεια υπέρβασης των 7,88 ευρώ, μπας κι αλλάξει τουλάχιστον η βραχυπρόθεσμη εικόνα. Αυτή τη φορά είχαμε το πρώτο κλείσιμο εβδομάδας κάτω από το 38,2% επίπεδο διόρθωσης οπότε πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο, λίγο πριν τον πρώτο στόχο της μεγάλης διπλής κορυφής που παραμένει ενεργοποιημένη για 4η εβδομάδα.

Σημαντική ήταν ακόμα κι η επίδραση από την επιδείνωση της εικόνας του ΟΤΕ  παρά τον διπλό πυθμένα που είχε ενεργοποιηθεί. Οι τιμές δεν μπόρεσαν τελικά να υπερβούν τα 17,425 ευρώ και να αλλάξουν την βραχυπρόθεσμη τάση και πλέον όλα δείχνουν ότι θα δοκιμαστούν οι στηρίξεις από τις S και Σ. Η πτώση δεν έχει φθάσει καν στο 38,2% όλου του ανοδικού από τα χαμηλά της πανδημίας κι αυτός ήταν ένας βασικός λόγος για την συγκράτηση της πτώσης όλης της αγοράς σε πιο λογικά επίπεδα.

ΜΥΤΙΛ

(Αντιγραφή από τον εβδομαδιαίο ενημερωτικό που κοινοποιείται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας)

Μία από τις μετοχές που έχουν, προς το παρόν, αρνηθεί να διορθώσουν σημαντικά. Ωστόσο, η παρατεταμένη αυτή οριζόντια κίνηση δείχνει περισσότερο για διανομή παρά για συσσώρευση με πρόθεση ανοδικής επέκτασης.

Με άμεση κίνηση σε νεότερα τοπικά χαμηλά θα έχει διαμορφωθεί ένα πλήρες καθοδικό προωθητικό και η οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση θα θεωρηθεί απλά διόρθωση με στόχο χαμηλότερες τιμές:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ, ΒΥΤΕ (Τάσος)

DJIA, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ (Goldfish)

ΟΠΑΠ

ΚΟΡΔΕ Ε.

ΔΕΗ Σενάριο Δ.Π

ΓΔ (SPAND)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *