SP500, DJIA, NASDAQ, FTSE, ETE, EUROBANK: Σε εξέλιξη η ανοδική αντίδραση

Σαφείς πλέον οι ενδείξεις ότι έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση ή τουλάχιστον το πρώτο σκέλος της, στους Αμερικανικούς δείκτες στο 24% περίπου (και στο 38% για τον Nasdaq) μετά τις αποκλίσεις που παρατηρήθηκαν στο ημερήσιο όπως αναφέραμε με εδώ.

Στα ημερήσια έχουμε ενεργοποιημένους σχηματισμούς διπλού πυθμένα.

H χαλάρωση της πίεσης έξωθεν είχε θετικό αντίκτυπο και στον FTSE που για την ώρα έχει κάνει τα θετικά που είχαν αναφερθεί στην τελευταία ανασκόπηση με την τιμή του να έχει επιστρέψει υψηλότερα από όλα τα τελευταία μηνιαία κι εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά καθώς και τις 2033 μονάδες του κινητού των 6 μηνιαίων τοπικών χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ).

Και εδώ βέβαια είναι πιθανό να έχει ολοκληρωθεί μόνο το πρώτο σκέλος της πτώσης, στο 38,2% όλου του ανοδικού από τον Μάρτιο ή λίγο πριν το 50% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τον Νοέμβριο του 2020. Η αντίδραση έφθασε ως τον κινητό των 50 εβδομάδων που από στήριξη μπορεί να έχει γίνει πλέον αντίσταση (όπως και στον ΓΔ).

Επιθυμητό θα ήταν και το κλείσιμο πάνω από τον κινητό των 12 μηνών που ακόμα βρίσκεται περίπου 1% υψηλότερα.

Δυο από τις μετοχές υψηλού ειδικού βάρους στον δείκτη η ΕΤΕ κι η ΕΥΡΩΒ είχαν αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο έχοντας ολοκληρώσει το τελευταίο πτωτικό τους σκέλος.

Η ΕΤΕ μάλιστα κατάφερε να μην διασπάσει την οριζόντια στήριξη από το χαμηλότερο των δυο τελευταίων τοπικών εβδομαδιαίων χαμηλών της. Είναι επίσης η μόνη τραπεζική που κατάφερε πριν τη διόρθωση να καταγράψει υψηλότερη τιμή για τη περίοδο μετά την τελευταία ΑΜΚ.

Η ΕΥΡΩΒ είχε προλάβει να διορθώσει περισσότερο αλλά έχει το υψηλότερο ποσοστό διόρθωσης του πτωτικού έχοντας ξεπεράσει και το 61,8%, είναι δε η μόνη που έκανε το ιστορικό της χαμηλό το 2016.

Και στις δυο μετοχές είχαμε σήματα αλλαγής κατεύθυνσης από τους ημερήσιους TSI & STOCH μετά την είσοδο του RSI στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *