Τράπεζες: Απολογισμός βομβαρδισμών

Περισσότερο από 28% έχει χάσει ο ΔΤΡ από τα πρόσφατα υψηλά του έχοντας φθάσει ήδη στο 38% διόρθωσης όλης της ανόδου από το ιστορικό χαμηλό του 2020. Η μεσοπρόθεσμη τάση έχει πλέον σαφείς ενδείξεις ότι έχει γίνει πλέον καθοδική και στο εβδομαδιαίο με την έστω και οριακή διάσπαση των δυο τελευταίων low fractals, αλλά και του κινητού των συνεδριάσεων ενός έτους με την τέταρτη προσπάθεια.

Η επιδείνωση του κλίματος διεθνώς σε συνδυασμό με τη δυναμική της πτώσης την τελευταία εβδομάδα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι το κακό θα σταματήσει σύντομα αλλά για τις τρεις από τις 4 συστημικές τράπεζες έχουν ληφθεί τα fibo επίπεδα διόρθωσης και από άλλες δυο μεγάλες βουτιές των τιμών τους τον Ιανουάριο και τον Μάιο του 2021. Εξαίρεση βεβαίως όπως πάντα η ΠΕΙΡ που βρίσκεται μια ανάσα από το ιστορικό της χαμηλό που ισοφάρισε σε δυο συνεδριάσεις την εβδομάδα που πέρασε.

Από τις άλλες τρεις μόνο η ΕΥΡΩΒ διέσπασε προσωρινά όπως ο δείκτης τα δυο τελευταία της εβδομαδιαία low fractals αλλά και για τις άλλες δυο φαίνεται να είναι θέμα χρόνου.

LESSONS LEARNED (για να βγει κι ένα χρήσιμο δίδαγμα)

Η εξέλιξη των τιμών μετά τα πρόσφατα υψηλά και των τριών, πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί, αποδεικνύει ότι το ξεφόρτωμα τους με βάση την είσοδο στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών ακόμα και στον εβδομαδιαίο RSI θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα, ειδικά για την ΑΛΦΑ που είχε και σαφή καθοδική απόκλιση σε σχέση με τα υψηλά του Μάη.

Σε κάθε περίπτωση η παραμονή σε θέση long ακόμα και μετά την επιδείνωση της κρίσης με την έναρξη των επιθέσεων στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης αποδεικνύεται εγκληματική αμέλεια, περισσότερο στις ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ στις οποίες είχαμε και διόρθωση πριν τη νέα διάσπαση του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (SPAND)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *