ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, DAX 40: Καθοδική τάση παντού – Δημοσκόπηση

Επικαιροποίηση της προηγούμενης ανάρτησης με τις τιμές του ΓΔ να έχουν διασπάσει όλα τα σημεία κι επίπεδα που είχαν τεθεί (να μην τα επαναλαμβάνω άλλη μια φορά) και να βρίσκεται πλέον σε καθοδική τάση και στο εβδομαδιαίο και στο μηνιαίο διάγραμμα με σαφή πρόσδεση στον DAX που έχει λίγο χειρότερη εικόνα αλλά έχει μπει για τα καλά στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών, όπως βλέπουμε στα εβδομαδιαία τους που ακολουθούν.

Στην ανάρτηση της Παρασκευής είδαμε τις απόψεις πολλών φίλων κυματιστών που ως συνήθως έχουνε αρκετές αποκλίσεις μεταξύ τους οπότε κάθε σχόλιό μου εδώ για τα κυματικά δεν θα πρόσθετε τίποτα. Στο εβδομαδιαίο έχουν μπει πλέον τα fibo επίπεδα διόρθωσης για την περίπτωση που διορθώνουμε όλο το ανοδικό από τα χαμηλά του 2020, καθώς και δυο εκκρεμότητες από ανοδικά gaps. Η πτώση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη φθάνοντας πολύ γρήγορα λίγο πριν την πρώτη speed resistance line του συγκεκριμένου ανοδικού κομματιού και το 38,2%.

Στο μηνιαίο που ακολουθεί έχουν επισημανθεί αρκετά μηνιαία κεριά που ξέφυγαν αρκετά κάτω από τον κινητό των 6 χαμηλών μήνα (ΕΚΜΟ 6Χ) και τελικά επανήλθαν κλείνοντας υψηλότερά του. Σε δυο περιπτώσεις μάλιστα η άνοδος συνεχίστηκε για μερικούς μήνες με ένα τελευταίο ανοδικό σε νεότερα υψηλά πριν ακολουθήσει η επόμενη μεγάλη διόρθωση με την οριστική παραβίασή του ΕΚΜΟ 6Χ.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συμπεριφορά των τιμών στην εκ των πραγμάτων αναμενόμενη επαφή με την κατερχόμενη κόκκινη γραμμή τάσης από το 2014 στην οποία είχαμε ως τώρα δυο επιτυχή retests, τα οποία ακολούθησε άνοδος των τιμών. Παρακάτω έρχεται η σειρά της τελευταίας ανερχόμενης μαύρης ανοδικής γραμμής τάσης και του 50% fibo και το εβδομαδιαίο low fractal του Ιανουαρίου του 2021 που θεωρώ σημαντικό όπως κι αυτό του Ιουλίου που παραβιάστηκε. Πολύ σημαντικό επίσης θεωρείται και το υψηλό του 1ου ανοδικού κύματος στις 688,67 μονάδες όπου σχηματίστηκε και το πρώτο μηνιαίο high fractal.

Και εδώ βέβαια με δυο μηνιαία low fractals να έχουν διασπαστεί η μεσομακροπρόθεσμη τάση λογίζεται πλέον καθαρά καθοδική.

Την περίπτωση να διορθώνουμε το ανοδικό από τα χαμηλά του Νοεμβρίου του 2020, (ΚΑΙ) γιατί εκεί είχαμε το ιστορικό χαμηλό του ΔΤΡ που μαζί με την 3Ε τρώει το περισσότερο ξύλο, βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα των τελευταίων 18 μηνών. Τα fibo επίπεδα διόρθωσης έχουν τεθεί σε αντιδιαστολή με τα αυτά της μεγαλύτερης διόρθωσης που προαναφέρθηκε. Εδώ το 38,2% της μεγάλης διόρθωσης φαίνεται να απέχει όσο μια κακή μέρα σαν τις τελευταίες αλλά είναι πολύ κοντά το μπλε 38,2% του μικρότερου ανοδικού. Οι τιμές έχουν μπει στην υπερπωλημένη ζώνη του RSI αλλά κάλλιστα μπορούν να πάνε και παρακάτω σε τέτοιο κλίμα.

Δείτε την ανάλυση των φίλων για τον ΓΔ

του Παντελή εδώ και των κυματιστών μας

Του Σωτήρη εδώ,

Εικονίδιο

του Δημήτρη εδώ .

Εικονίδιο

κι ας ξαναβάλω και τη μέτρηση του JIM

Εικονίδιο

και την εκτίμηση του Zelis

Εικονίδιο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΔ

DJIA (LAAPS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *