ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Απειλητικά σύννεφα στο κλείσιμο του Φεβρουαρίου

Σε μια εβδομάδα άλλαξαν όλα. Με τα σύννεφα στη διεθνή σκηνή να πυκνώνουν απειλητικά η άνοδος δείχνει να τέλειωσε λίγο πριν διασπάσει την πάνω πλευρά του μακροχρόνιου ανοδικού καναλιού, την παράλληλη της Κ και οι τιμές "δικαιώνουν" τη διπλή αρνητική απόκλιση στα πρόσφατα υψηλά.

Επιστροφή στους προβληματισμούς στο κλείσιμο του Σεπτέμβρη μετά το κακό κλείσιμο του Φεβρουαρίου που με κάνει να ξανακοιτώ τις στατιστικές στηρίξεις των τιμών για τη μεσομακροπρόθεσμη τάση όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στο μηνιαίο διάγραμμα.

Τότε ο Οκτώβριος είχε σημαντική άνοδο των τιμών διασκεδάζοντας τις ανησυχίες από την προσέγγιση του μηνιαίου low fractal του Ιουλίου και του των εκθ. κινητών (ΕΚΜΟ) των 12 μηνιαίων κλεισιμάτων καθώς και των 6 τελευταίων μηνιαίων Χαμηλών κατά την εκκίνησή του. Το χθεσινό κλείσιμο ήταν επίσης πολύ κοντά στον ΕΚΜΟ 12 και τον ΕΚΜΟ 6Χ με τον οποίο θα αρχίσουν να "αναμετρώνται" οι τιμές αν συνεχίσουν κάτω από τις 868 μονάδες τον Μάρτιο. Στο low fractal στις 830 μονάδες έχει προστεθεί τώρα και το επόμενο των 853,87 του Σεπτέμβρη που είναι πλέον το τελευταίο μηνιαίο τοπικό χαμηλό. Στατιστική μελέτη από το 1998 έχει δείξει ότι όταν παραβιάζονται μετά από άνοδο αυτά τα σημεία και οι κινητοί σε κλείσιμο μήνα ακολουθεί σημαντική διόρθωση των τιμών.

Χθες είχαμε άλλη μια δοκιμασία της στήριξης του ΕΚΜΟ των 50 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων αλλά η τάση δεν άλλαξε με όρους fractals αφού για να έχουμε ένδειξη για τέτοια αλλαγή πρέπει να χαθεί το εβδομαδιαίο low fractal στις 857,87 μονάδες με κλείσιμο ή το αμέσως χαμηλότερο στις 853,87 έστω και προσωρινά. Οι ανοδικοί σχηματισμοί είναι πλέον απενεργοποιημένοι κι αδυνατίζουν συνεχώς ακόμα κι ως σενάρια πλέον.

Στο ημερήσιο έτσι κι αλλιώς η τάση είναι καθοδική τυπικά από την περασμένη Τρίτη και αποδεδειγμένα από τη Πέμπτη που είχαμε την προηγούμενη βουτιά. Χθες είχαμε χαμηλότερο χαμηλό με μεγαλύτερο όγκο κι από αυτόν της Πέμπτης και νέα διάσπαση του απλού 200ρη.

Το χειρότερο είναι ότι η αγορά έδειξε να επιστρέφει στα παλιά με τις υπερβολές κατά την πτώση των ξένων αγορών κάτι που κοντεύαμε να το ξεχάσουμε το τελευταίο δίμηνο.

Ο φίλος Goldfish τονίζει επίσης τη σημασία των χαμηλού του Νοεμβρίου, στο ενημερωτικό που απευθύνεται στους πελάτες της Vital finance, από τη δική του διαφορετική οπτική γωνία βεβαίως, χωρίς να είναι γνωστή η χθεσινή ακραία πτώση των των τιμών:

...η καθοδική παραβίαση των τελευταίων χαμηλών (857 μονάδες) θα ενεργοποιήσει και τυπικά το σενάριο που "προβλέπει" σημαντική υποχώρηση κατ΄ελάχιστο προς την περιοχή των 662 μονάδων...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

CAC 40 UPD by Laaps

ΑΛΦΑ (Tasos)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *