ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, SP500, DJIA, NASDAQ, DAX 40, ΔΤΡ, Τράπεζες: Σκιές στις ανοδικές προσδοκίες

Με μια κάτω κάτω σκιά που ήταν πραγματικό αγκάθι που πλήγωσε την αυτοπεποίθηση των long το τελευταίο εβδομαδιαίο κερί του δείκτη που "δικαίωσε" τους προβληματισμούς από τις αρνητικές αποκλίσεις, παρά το γεγονός ότι στο κλείσιμο έμεινε ενεργοποιημένος ο διπλός πυθμένας  και διασπασμένο ανοδικά το γνωστό τρίγωνο της συσσώρευσης.

Οι τιμές παραβίασαν την Πέμπτη το επίπεδο των 2266,70 μονάδων, ένδειξη αλλαγής της τάσης στο ημερήσιο, κλείνοντας πλην ενός όλα τα ανοδικά gaps και  διορθώνοντας περισσότερο από 62% όλο το ανοδικό από τον Δεκέμβριο,  πλησιάζοντας πολύ  στον κινητό των 50 εβδομάδων αλλά ακόμα και αυτόν των 12 μηνών όπως βλέπουμε στο μηνιαίο διάγραμμα.

Όσον αφορά την άλλη στήριξη από τον κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων χαμηλών  δεν φαίνεται να μπορεί να απειληθεί στη μοναδική συνεδρίαση που απομένει για να ολοκληρωθεί ο Φεβρουάριος αφού για να ανησυχήσουμε θα έπερεπε να δούμε τον δείκτη να κατεβαίνει στις 2078 μονάδες τουλάχιστον και να κλείνει εκεί τη Δευτέρα. Από τον Μάρτιο όμως αυτό το επίπεδο ανεβαίνει στις 2098 περίπου ανεξάρτητα από το που θα φθάσει η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε μετά την αντίστοιχη της Πέμπτης στους αμερικάνικους δείκτες εβδομαδιαία διαγράμματα των οποίων ακολουθούν με κάποιες σημειώσεις.

Ο NASDAQ διόρθωσε περισσότερο ως το χαμηλό της Πέμπτης το ανοδικό από τα χαμηλά του 2020.

Δεν ήταν όμως μόνο η ελληνική αγορά που αντέδρασε ακολουθώντας το ξέσπασμα των Αμερικάνων. Ο DAX ακολούθησε κι αυτός έστω και πιο διστακτικά σε σύγκριση με μας, αλλά πλέον η εικόνα τους είναι πιο προβληματική από αυτή των Αμερικάνων, αφού παρά την αντίδραση το κλείσιμο της εβδομάδας έγινε πολύ χαμηλότερα των στηρίξεων από τα 6 εβδομαδιαία low fractals που είχε διασπάσει.

Οι τράπεζες που μαζί με τον ΟΤΕ που ήταν η μόνη μετοχή που δεν την άγγιξε αυτή η διόρθωση, οδήγησαν την τελευταία άνοδο, υπέστησαν κι αυτές οδυνηρή δοκιμασία ανάλογη αυτής του FTSE την Πέμπτη με την ΠΕΙΡ να παρουσιάζει ως συνήθως την χειρότερη εικόνα και την ΕΤΕ την καλύτερη, αφού διόρθωσε λιγότερο, παρά το γεγονός ότι έκανε και τη μεγαλύτερη άνοδο.

Η κοινή συνισταμένη τους ο ΔΤΡ είχε καλύτερη συμπεριφορά από τον FTSE και τον ΓΔ (που διόρθωσε ακόμα περισσότερο ως το 77%), διορθώνοντας τελικά όσο η ΕΥΡΩΒ και η ΑΛΦΑ στο 50% αλλά η τεχνική εικόνα λέει ότι συμπληρώθηκε πριν φθάσει την R ένα πεντακυματικό ανοδικό και παραβιάστηκε  την Πέμπτη το επίπεδο αλλαγής της ημερήσιας τάσης του, χωρίς πάντως να πλησιάσει καθόλου τον κινητό των 50 εβδομάδων. Αυτό που φαίνεται απίθανο είναι να ολοκληρώθηκε τόσο σύντομα χρονικά όλη η διόρθωση της ανόδου από τον Δεκέμβριο παρά το 50% διόρθωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *