Ανασκόπηση ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ, FTSED, SP500, DJIA, DAX

Μετά την απόκλιση στο ημερήσιο ακολούθησε τελικά μια (mini για την ώρα) διόρθωση που όπως μας είδαμε στο διάγραμμα του Δημήτρη μπορεί να δώσει πισωγύρισμα ακόμα και και στην περιοχή των 900 μονάδων. Εγώ πάντως κάπου έχασα το μέτρημα στο τελευταίο κύμα κι έχω τις επιφυλάξεις μου, εκτιμώ άλλωστε ότι το αν θα έχουμε σοβαρότερη διόρθωση εξαρτάται κυρίως από το πόσο κάτω θα πάνε οι SP500 & DJIA, οι οποίοι στο ημερήσιο προσεγγίζουν τους στόχους των των διπλών κορυφών τους κι έχουν ένα σωρό καλούς λόγους να διορθώσουν και πολύ χαμηλότερα...

Τόσο ο SP500 όσο και ο DJIA δεν έχουν ακόμα φθάσει καλά καλά το πρώτο σημαντικό fibo διόρθωσης της τελευταίας εκρηκτικής ανοδικής τους κίνησης μετά τα χαμηλά του 2020 κι εκτιμάται ότι αν χάσουν τα πρόσφατα χαμηλά τους θα επιβεβαιώσουν ότι βρίσκονται σε καθοδική τάση μεσοπρόθεσμα, όπως έδειξe η διάσπαση του χαμηλότερου αρκετών εβδομαδιαίων low fractals που θα ήταν καλό να ΜΗΝ επαναληφθεί - επιβεβαιωθεί.

Επιστροφή στον ΓΔ και στο εβδομαδιαίο του διάγραμμα όπου βλέπουμε ότι εκκρεμούν οι μέγιστοι στόχοι των ανοδικών σχηματισμών του, στους οποίους αναγκαστικά συμπεριλαμβάνω πλέον και τον καλοσχηματισμένο ανάστροφο ΩΚΩ που δεν ήθελα να τον αποδεχτώ αφού σχηματίστηκε στα ψηλά. Από τη στιγμή πάντως που ενεργοποιήθηκε χωρίς δισταγμούς ποιος ξέρει αν ήταν εκεί τα ψηλά ή απλά μια στάση/ρηχή διόρθωση 4-7 μηνών πριν την ανοδική συνέχεια; Μικρή η σημασία έτσι κι αλλιώς, αφού έχουμε τον διπλό πυθμένα του οποίου αυτή την εβδομάδα επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος κι η διαφορά του μέγιστου από τον αντίστοιχο του ΩΚΩ είναι 20 μονάδες περίπου.

Η ακόμα μεγαλύτερη εικόνα δείχνει ότι η τάση είναι ανοδική κι όχι μόνο στον ΓΔ  όπου γίνεται επανάληψη κάποιων κυματικών εκτιμήσεων, με κάθε επιφύλαξη για την συνέχεια, αφού πλην της επίδρασης των ξένων δεικτών και ο RSI υπολείπεται των τιμών που είχε στα ψηλά προ διετίας ενώ οι τιμές του ΓΔ βρίσκονται πλέον ψηλότερα από τότε.

Τόσο ο ΓΔ όσο κι οι άλλοι σημαντικοί δείκτες έχουν πανομοιότυπη εικόνα με τις τιμές τους να βρίσκονται όχι μόνο μακριά από τις στηρίξεις, τους εκθετικούς κινητούς  δηλαδή των 6 τελευταίων μηνιαίων χαμηλών και των 12 τελευταίων μηνών, αλλά ακόμα κι από τις αντιστάσεις τους όπως αυτές εκφράζοντα από τον εκθ. κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών, κάτω από τον οποίο βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συσσώρευσης.

Ο δείκτης των μερισματοφόρων μετοχών δεν υπήρχε στα ψηλά του 2020 τα οποία δεν έχει ξεπεράσει μόνο ο ΔΤΡ που απέχει ακόμα σημαντικά από αυτά. Ο λόγος βέβαια φαίνεται στη σύγκριση των διαγραμμάτων των συστημικών τραπεζών εκ των οποίων ΕΤΕ κι ΕΥΡΩΒ ακολούθησαν τους δείκτες σε υψηλότερα υψηλά. Η ΑΛΦΑ ζορίζεται στο 62% της διαδρομής ενώ η ΠΕΙΡ λόγω της δικής ΑΜΚ και τη διάλυση των μετόχων της αποτελεί το τεράστιο βαρίδι, παρά το γεγονός ότι τελευταία κατάφερε κάπως να ξεκολλήσει από τον πάτο. Τον ΕΚΜΟ 12 μηνών θα τον βλέπει για πολύ ακόμα καιρό από μακριά τη στιγμή οι άλλες τρεις τον έχουν υπερκεράσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DAX λίγο πάνω από την καταπακτή

ΔΤΡ (Tsaros), (Laaps),

ΔΕΗ

ΔΕΗ (Λουκάς)

ΕΛΧΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *