ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ, ΕΤΕ. ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Άνοδος οριζόντιων στηρίξεων

Ολοκλήρωση χθες του σχηματισμού ενός νέου low fractal στο τοπικό χαμηλό της Δευτέρας

Έτσι οι δυο τελευταίες διορθώσεις του Φεβρουαρίου έδωσαν δυο τοπικά χαμηλά στο ημερήσιο των βασικών δεικτών κι ανέβασαν, για πρώτη φορά από την έναρξη του τελευταίου ανοδικού, σημαντικά το επίπεδο οριζόντιας στήριξης στο χαμηλό του Φεβρουαρίου. Αν  αυτό το επίπεδο διασπαστεί θα έχουμε σαφή ένδειξη ότι η βραχυπρόθεσμη τάση αλλάζει μετά από καιρό σε καθοδική.

Τα νέα επίπεδα σημειώνονται στα διαγράμματα που ακολουθούν.

Καθοριστικό ρόλο για αυτήν την αλλαγή θα παίξουν τα αντίστοιχα σημεία που έχουν δημιουργηθεί σε 5 από τους πιο σημαντικούς τίτλους της αγοράς που έχουν μείνει ακόμα σε ανοδική τάση.

Από τους 34 μετοχικούς τίτλους που έχουμε στο πινακάκι μόνο στους 14 είμαστε σε ακόμα σε ανοδική ημερήσια τάση, με την έννοια ότι το τελευταίο επίπεδο που έχει διασπαστεί ΔΕΝ είναι αυτό της τελευταίας στήριξης που προκύπτει από το χαμηλότερο των δυο τελευταίων τοπικών χαμηλών, όπως ισχύει για τους υπόλοιπους 20 τίτλους που παραμένουν στο κόκκινο μέχρι να καταφέρουν να διασπάσουν ανοδικά τις αντιστάσεις τους που αναφέρονται στα κόκκινα κελιά στο πινακάκι.

Όμως ανάμεσα σε αυτούς τους 14 τίτλους παραμένουν αυτοί που επηρεάζουν πιο καθοριστικά την εικόνα των δεικτών που βρίσκονται σε υψηλά ετών και κυρίως το κλίμα στην αγορά, όπως οι είναι 5 προαναφερθέντες κι η ΕΥΡΩΒ στην οποία επίσης ανέβηκε η οριζόντια στήριξη αλλά το επίπεδό της είναι ακόμα μακριά, αφού δεν είχε και δεύτερο τοπικό χαμηλό τον Φεβρουάριο, έχοντας αυτονομηθεί ανοδικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (Tsaros)

ΕΛΧΑ (Nikdan)

ΕΛΧΑ θετική απόκλιση

ΚΟΡΔΕ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *