ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Με τη ματιά του Goldfish – DAX

Η ΕΤΕ, μαζί με την ΕΥΡΩΒ, κινήθηκαν πολύ πάνω του μέσου όρου και οπωσδήποτε μας εντυπωσίασε η ανοδική της δυναμική στο τρέχον ανοδικό σκέλος (την οποία δεν την αναμέναμε στο βαθμό αυτό). Το μεσοχρόνιο πλάνο μας, όπως είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν και πολύ κοντά στα χαμηλά του 2020, έδινε τιμή στόχο στην περιοχή των 2.80 – 3,07 ευρώ. Τιμή που εκτιμούσαμε ότι θα κράταγε ανοικτό και ισχυρό το δυσμενές σενάριο σε μεσοχρόνιο επίπεδο.

Η αγορά όμως είχε άλλη άποψη και εδώ πράγματι φαίνεται να έχει αλλάξει ”κάτι” προς το θετικότερο για την μετοχή. Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που ακολουθεί (αλλά και σε παλαιότερο που είχαμε παρουσιάσει) η μετοχή συνέχισε ανοδικά, σχεδόν παραβολικά, μετά την ολοκλήρωση του ”συμμετρικού τριγώνου” στοχεύοντας κατ' ελάχιστο στα μεσοχρόνια υψηλά της (3,77 ευρώ).

Μετά από μία τέτοια θετική συμπεριφορά βλέπουμε ότι έχουν πλέον αυξηθεί οι πιθανότητες η μετοχή να έχει καταφέρει να ”ξεκολλήσει” από τον μεσοχρόνιο πυθμένα της. Τυπικά για αυτό θα χρειαστεί ένα υψηλότερο χαμηλό τους επόμενους λίγους μήνες. Το χαμηλό αυτό δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με την ευρύτερη διόρθωση της αγοράς που αναμένουμε να συμβεί σε εύλογο χρόνο και θα αποτελεί μια σπουδαία επενδυτική ευκαιρία για την μετοχή.

Για λόγους μελλοντικής ανάλυσης έχει σημασία να δούμε πως η μετοχή μπορεί να τερμάτισε την κάθοδό της.

Από κυματικής άποψης η ολοκλήρωση της καθόδου της μετοχής μπορεί να γίνει κατανοητή (με έγκυρο τρόπο) με έναν από τους δύο τρόπους που ακολουθούν:

ή

Το δυσμενές σενάριο μετατρέπεται πλέον σε δευτερεύον και αντιστοιχεί σε μια οριζόντια διόρθωση του τύπου που ακολουθεί αλλά με σαφώς μη αρμονική κίνηση στο χρόνο για το τελευταίο σκέλος της (εξ ‘ου και οι μειωμένες πιθανότητες πλέον):

Η ανάλυση αυτή επιλέχθηκε από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που κοινοποιείται στους πελάτες της  της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Το τελευταίο έχει πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις και για DJIA, DAX, ΓΔ, ΔΤΡ, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛ. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά, στο πάνω μέρος της σελίδας και να ακολουθήσεις τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DAX (GOLDFISH), (LAAPS)

CAC 40 (LAAPS)

ΕΥΡΩΒ, ΛΑΜΔΑ (LAAPS)

ΕΤΕ Μ.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *