ΔΤΡ, ΕΤΕ, ALPHA BANK, EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στο τέλος ενός καλού Γενάρη

Ανασκόπηση στην βραχυπρόθεσμη και την πιο μακροπρόθεσμη εικόνα του δείκτη και των μετοχών των 4 συστημικών τραπεζών, κυρίως με σημειώσεις στα διαγράμματα που ακολουθούν. Ο Ιανουάριος ήταν ένας καλός μήνας

Ο 1ος στόχος του μεγαλύτερου διπλού πυθμένα (Δ.Π) πιάστηκε σε 4 ημερήσια κεριά οπότε φαίνεται και λίγο σαν αντίσταση της οποίας είναι βέβαιη η ανοδική διάσπαση αν επαληθευτεί η μέτρηση. Το επίπεδο των 623,86 μονάδων είναι η βραχυπρόθεσμη οριζόντια στήριξη κάτω από την οποία αλλάζει η ημερήσια τάση κι ενεργοποιείται και ο προφανής σχηματισμός διπλής κορυφής που προς το παρόν είναι απλώς ένα σενάριο με ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης.

Πολύ ενδιαφέρουσα η οπτική του Goldfish στον δείκτη.

Στην καλή εικόνα του δείκτη έχουν συμβάλλει και οι 4 συστημικές τράπεζες, ακόμα κι η ΠΕΙΡ που είναι η μόνη που δεν έχει ακόμα δώσει μια ανοδική διάσπαση της προκοπής στην μεσοπρόθεσμη εικόνα.

Πρώτη και καλύτερη βεβαίως η ΕΤΕ με τα νέα της υψηλά. Για το χαρτί έχει ανεβάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση ο φίλος Δημήτρης.

Εικονίδιο

Η ΑΛΦΑ τα' χει βρει σκούρα με την υπέρβαση του 1ου στόχου του δικού της Δ.Π αλλά δεν έχει πρόβλημα όσο δεν χάνει τα 1,2105 ευρώ της τελευταίας διόρθωσης. Εκεί βέβαια αλλάζει η τάση στο ημερήσιο κι ενεργοποιείται η Δ.Κ η οποία τώρα είναι απλά ένα σενάριο.

Σε αντίθεση με την ΑΛΦΑ η ΕΥΡΩΒ έχει περάσει το υψηλό του 2021. Η τελευταία αρνητική απόκλιση πάντως της κόστισε μια διόρθωση. Η Σ2 δεν είναι εύκολο να συνεχίσει να μένει αλώβητη. Η βασική γραμμή τάσης πάντως είναι η Σ1.

Η ΠΕΙΡ παραμένει η πιο προβληματική τεχνικά αλλά είναι πιο κοντά πια στην διάσπαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά της ώστε να δώσει την πρώτη ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης. Τα' χει βρει κι αυτή σκούρα στην Ρ έχοντας σχηματίσει εκεί ήδη μια υποψία Δ.Κ η οποία αν ενεργοποιηθεί θα οδηγήσει και στη διάσπαση του επιπέδου αλλαγής της ημερήσιας τάσης.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *