DAX, SP500, DJIA, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Μετά τη βουτιά τι; – ΔΕΗ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

Κόκκινος χείμαρρος χθες στο ταμπλό με την μεγάλη πτώση των ξένων δεικτών να δυναμώνει πριν γίνει το θεαματικό μάζεμα στο τέλος που δεν το πρόλαβε ούτε ο Γερμανός! Ο ΓΔ έπιασε εύκολα το στόχο της διπλής κορυφής του σταματώντας τελικά στο 50% του υποτιθέμενου 3ου κύματος.

Η προσέγγιση σημαντικών οριζόντιων στηρίξεων του DAX στην περιοχή 14800 και οι θετικές αποκλίσεις που θα δούμε παρακάτω δίνουν την εντύπωση  ότι η οριακή ενεργοποίηση του εφιαλτικού σχηματισμού διπλής κορυφής δεν θα έχει συνέχεια, προς το παρόν τουλάχιστον.

Ήδη το cfd του βρέθηκε στο τέλος της ημέρας 272 μονάδες ψηλότερα ακολουθώντας το θεαματικό rebound των Αμερικανικών δεικτών. SP500 και DJIA παραβίασαν την σημαντική στήριξη στο χαμηλό του Οκτωβρίου που αναφέραμε στις προηγούμενες αναρτήσεις μας αλλά γύρισαν κι έκλεισαν σημαντικά υψηλότερα. Επιστροφή από το -3% δεν το λες και λίγο! Κάτι ανάλογο αναμένω πλέον για τον DAX αλλά και (γιατί όχι) τον ΓΔ.

Επιστροφή στον Γερμανικό δείκτη αλλά και τους ΓΔ & ΔΤΡ, για να δούμε τι έγραφε στην ανάλυσή του ο Goldfish, στο γνωστό εβδομαδιαίο ενημερωτικό της Vital Finance με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής:

Ο Γερμανικός δείκτης προχώρησε σε μία ακόμα βαθιά διόρθωση μετά την επαναπροσέγγιση των προηγούμενων υψηλών. Διαγραμματικά, η κατάσταση είναι πολύ σαφής με κομβικό τον ρόλο του χαμηλού στις 15.015 μονάδες. Για όσο διάστημα δεν το διασπά καθοδικά μπορεί κυματικά να υποστηριχθεί μία ακόμα ανοδική προσπάθεια:

Σε αντίθετη περίπτωση το ελάχιστα χαμηλότερο υψηλό στις 16.285 μονάδες θα θεωρηθεί το ανοδικό διορθωτικό κύμα ”b” και θα ακολουθήσει πλήρη και ισχυρή καθοδική ανάπτυξη προς σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα:

Για τον ΓΔ,αλλά και τον ΔΤΡ αντιγράφω από το ίδιο ενημερωτικό:

Σε εξέλιξη το κύμα ”iv” του τελευταίου ανοδικού. Εκτιμούμε ότι υπάρχουν περιθώρια για χαμηλότερες τιμές αλλά ο βασικός στόχος παραμένει ένα ακόμα νεότερο τοπικό υψηλό:

Σε αυτό συμφωνεί και το βραχυχρόνιο ανοδικό κανάλι και ο τυπικός στόχος του 38% retracement:

Οι αναλογίες της ανόδου παραμένουν ως έχει, ορίζοντας μία περιοχή στόχο και όχι κυριολεκτικά μία τιμή:

Ένα δευτερεύον σενάριο, με περισσότερες ανοδικές προοπτικές είναι το τρέχον καταληκτικό τμήμα της ανόδου να διαμορφωθεί ως ”ending diagonal” και μετά από αλλεπάλληλες διορθώσεις και επικαλύψεις να κινηθεί λίγο υψηλότερα:

Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι καθώς βαίνουμε προς κυματική ολοκλήρωση της μεσοχρόνιας ανόδου θα πρέπει να έχουν ήδη ξεκινήσει να κλείνουν σταδιακά οι αγοραστικές τοποθετήσεις σε όλο το εύρος της αγοράς. Ο στόχος είναι η επαναγορά σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές των μετοχών που μας ενδιαφέρουν.

ΔΤΡ

Παραμένουμε στο γνωστό σενάριο με κλεισίματα τιμών αφού αυτό ήταν που επιβεβαιώθηκε. Προς το παρόν δείχνει ατελής η άνοδος που τυπικά θα ΄΄πρέπει΄΄ να είναι 5 κυμάτων:

Πολύ κοντά πλέον στην μεσοχρόνια παράλληλη κατερχόμενη αντίσταση σε χρόνο κάθε άλλο παρά τυχαίο. Η ανοδική της διάσπαση είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για θετικότερα σενάρια για τον κλάδο:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΛΑΘ

ΔΕΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΟΥ Δ.Κ - ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ Δ.Κ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *