ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, SP500, DJIA, NASDAQ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Σε καθοδική τάση τουλάχιστον στο βραχυπρόθεσμο αλλά με αρκετή φόρα οι μεγάλοι αμερικάνικοι δείκτες. Ο NASDAQ μάλιστα έχει διασπάσει και στηρίξεις που δίνουν ένδειξη για αλλαγή και της μεσοπρόθεσμης τάσης όπως το χαμηλό του Οκτωβρίου. Έχουν πάντως εισέλθει στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών οπότε μια αντίδραση είναι λογικό να αναμένεται...

Δείτε και την ματιά του Goldfish στον DJIA εδώ.

Η επίδραση της διόρθωσης  στις ξένες αγορές ήταν βέβαια θέμα χρόνου να επηρεάσει και τη δική μας στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας κι ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο του παραγώγου του FTSE.

Πλέον προβάλλει ως πολύ πιθανή η καθοδική διάσπαση του πρόσφατου βραχυπρόθεσμου RANGE τιμών που μοιάζει με εσωτερικό 4ρι.

5 ανοδικά χάσματα στις τιμές ανοίγματος έχουν μείνει ανοικτά στο ημερήσιο με το πλησιέστερο να κλείνει στις 2261,34 μονάδες. Κατά την άνοδο που ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου δεν σχηματίστηκε ούτε ένα τοπικό χαμηλό που θα μπορούσε να υπολογισθεί ως οριζόντια στήριξη κι έτσι αυτή τη ώρα οι τιμές παίζουν πολύ μακριά από τις στηρίξεις τους με την πλησιέστερη να μπορεί πιθανόν να προσδιοριστεί στο επίπεδο ενεργοποίησης του σχηματισμού διπλού πυθμένα (2238,41). Σε τέτοιο κλίμα ένα retest αυτού του επιπέδου δεν μοιάζει κι απίθανο. Το αμέσως προηγούμενο χάσμα κλείνει στις 2214,90 μονάδες που φαίνεται μεγάλη διόρθωση για κύμα iv.

Ανησυχητικά κατακόκκινο το ταμπλό την Παρασκευή αλλά μόνο η ΤΕΝΕΡΓ πρόλαβε να παραβιάσει το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά της και να αλλάξει χρώμα στο πινακάκι όπου εξακολουθεί να κυριαρχεί το μπλε. Τυχόν ενεργοποίηση της διπλής κορυφής επιδεινώνει την τεχνικά εικόνα. Η τάση αλλάζει πάνω από τα 12,94 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΙΝΤΚΑ

SP500 by NEELY

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *