ΔΕΗ, ΟΛΠ: Σχολιασμός τεχνικής εικόνας

ΔΕΗ

Μια από τις ελάχιστες μετοχές που βρίσκεται στο κόκκινο όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη τάση των τιμών, δεδομένου ότι παραβιάζει εδώ και καιρό μόνο τοπικά χαμηλά αφού τραβά σαν μαγνήτης τις τιμές της η γνωστή κάτω γραμμή της διαφαινόμενης κατερχόμενης σφήνας.

Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση διασπά καθοδικά τα 8,91 ευρώ "απειλώντας" να ενεργοποιήσει τον σχηματισμό της διπλής κορυφής αλλά καταφέρνει να επιστρέψει ψηλότερα στο κλείσιμο. Ο στόχος του σχηματισμού είναι θεωρητικά τα 8,34 ευρώ.

4 πτωτικά χάσματα έχουν μείνει ανοιχτά σε αυτό το πτωτικό σκέλος από τα 11 ευρώ με το πιο κοντινό στα 9,50 ευρώ. Αν το κλείσει αλλάζει την τάση της στο ημερήσιο. Για την ώρα το ζητούμενο είναι να συγκρατηθεί από την μπλε γραμμή και στη συνέχεια να καταφέρει να διασπάσει έστω και μια από τις τρεις κατερχόμενες γραμμές που βλέπουμε στο ημερήσιο ώστε να ελπίζει σε κάποια σοβαρότερη αντίδραση.

Η πράσινη ανερχόμενη που έχει διασπαστεί είναι αυτή που συνδέει τα χαμηλά του 2020 στα 1,453 ευρώ με αυτά της βουτιάς προ ΑΜΚ στα 7,80, όπου βρίσκεται και η τελευταία οριζόντια στήριξη που κατά την άποψή μου δεν υπάρχει προοπτική να δοκιμαστεί ακόμα κι αν αποκοπεί η επαφή με το επίπεδο των 9 ευρώ που θεωρώ ακόμα την πρώτη βασική οριζόντια στήριξη.

Ο ΟΛΠ αντίθετα παρ' ότι το τελευταίο τρίμηνο επίσης σέρνεται στα χαμηλά, κάτω από το 50% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του 2020, έχει κάνει την παραβίαση των τριών τοπικών υψηλών αλλάζοντας έστω την ημερήσια τάση του με όρους fractals πριν υποχωρήσει χαμηλότερα. Με την προϋπόθεση να μην χαθεί η στήριξη στα 17,20 ευρώ θα μπορούσε να ελπίζει σε ένα ανάποδο ΩΚΩ που είναι σχηματισμός ανοδικής αναστροφής.

Η τάση παραμένει ξεκάθαρα πτωτική στο εβδομαδιαίο κι ελάχιστη απαίτηση για να υπάρχει προοπτική μεταβολής της είναι η έξοδος από το πτωτικό κανάλι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ Επικαιροποίηση στο κλείσιμο της εβδομάδας

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *