ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Σενάρια, Στηρίξεις και Αντιστάσεις

ΓΔ Επικαιροποίηση (Tsaros)

Η αγορά συνεχίζει να επιβεβαιώνει το ανοδικό μας σενάριο .
Εδώ μια ενναλακτική μέτρηση προς την ίδια κατεύθυνση. Η μέτρηση αυτή ακυρώνεται κάτω από τις 857 μονάδες.

Ας σημειωθεί ότι αναρτάται πάντα το σενάριο που θεωρείται πιο πιθανό και για κάθε θετικό υπάρχει και ένα αντίστοιχο αρνητικό σενάριο.
Η επιβεβαίωση κάποιου διαγράμματος στο παρελθόν δεν εγγυάται ότι θα συμβεί το ίδιο μελλοντικά.

Το επίπεδο 857 που αναφέρει ο Δημήτρης είναι το εβδομαδιαίο τοπικό χαμηλό κάτω από το οποίο αλλάζει πλέον η εβδομαδιαία τάση με όρους fractals. Η τάση που πρακτικά μπορεί να έγινε ουδέτερη αλλά καθοδική δεν έγινε ποτέ στην πραγματικότητα.

Ο δείκτης τρέχει ανοδικά ουσιαστικά από τις 21/12 έχοντας ενεργοποιήσει τον μεσοβραχυπρόθεσμο σχηματισμό διπλού πυθμένα που θα μπορούσε να δώσει κίνηση ως λίγο πάνω από τις 1000 μονάδες.

Αυτό δεν μπορεί βέβαια να συνεχιστεί έτσι για πολύ αφού εκτός των πέντε ανοδικών gaps στο ημερήσιο υπάρχουν κι οι αρνητικές αποκλίσεις στο εβδομαδιαίο αλλά και το μηνιαίο διάγραμμα που ακολουθεί.

Η παράλληλη της Μ είναι τώρα η πλησιέστερη αντίσταση. Στο επόμενο διάγραμμα έχει τραβηχτεί από το υψηλό του 2014 και η παράλληλη της Κ που ενώνει τα χαμηλά 2012 και 2016 σαν πιθανός επόμενος προορισμός/αντίσταση μακροπρόθεσμα αν ξεφύγουν οι τιμές πάνω από την Μ1.

Ο ΕΚΜΟ 50 εβδομάδων ήταν καθοριστική στήριξη για τον ΓΔ αλλά περισσότερο για τον ΔΤΡ ο οποίος δεν έχει κάνει κάτι παραπάνω από τους άλλους δυο σημαντικούς δείκτες όπως βλέπουμε στο συγκεντρωτικό των διαγραμμάτων τους:

Ο ΔΤΡ άλλωστε είναι ως γνωστόν ο δείκτης των μετοχών που κρατάνε σε τόσο χαμηλά επίπεδα τον ΓΔ συγκριτικά με τα ψηλά του 2014:

Επάνοδος στο ημερήσιο με δυο ακόμα ενδιαφέροντα κανάλια με παράλληλες ανοδικών γραμμών τάσης. Το κανάλι Ζ - Ζ1 άντεξε την πρώτη απόπειρα ανοδικής διάσπασης και διασπάστηκε τώρα ενώ το κανάλι Τ - Τ1 είναι αυτό που σταμάτησε προς το παρόν αυτήν την άνοδο.

Μην χάσετε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση των δεδομένων του δείκτη από τον φίλο Σωτήρη στα σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DJIA (LAAPS)

ΕΠΣΙΛ ΩΚΩ

ΕΥΔΑΠ πιθανός Δ.Π

ΔΕΗ

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *