FTSE, MOH, ΕΛΠΕ, EXAE: Ανοδικά βήματα

Θετικά βήματα με νέο υψηλό για τον FTSE και ο σχηματισμός διπλού πυθμένα (Δ.Π) αφήνει περιθώριο και για υψηλότερες τιμές. Μετά την υπέρβαση των 2238,41 μονάδων είμαστε και πάλι με ένδειξη ανοδικής τάσης στο εβδομαδιαίο.

Ας επαναλάβω κι εδώ ότι έχουμε στο τελευταίο ανοδικό πέντε ανοδικά gaps ανοίγματος. Πολύ απότομα γίνονται όλα μετά το ξύπνημα των τραπεζών!

Η άνοδος αυτή συμβαίνει αφήνοντας αρνητικές αποκλίσεις στον εβδομαδιαίο αλλά και τον μηνιαίο RSI14 πράγμα που μπορείτε εύκολα να διακρίνετε στα line αντίστοιχα διαγράμματα τόσο του FTSE  όσο και του ΓΔ. Αυτές οι αποκλίσεις δεν μου φαίνεται να μπορούν να αρθούν ως το τέλος της εβδομάδας και του μήνα αντίστοιχα. Αποκλίσεις έχουμε ακόμα και στις ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ που δεν είναι στο σημερινό μας θέμα.

Δεν ξέρω λοιπόν πόσο μπορεί να συνεχιστεί η άνοδος με τέτοιες αποκλίσεις αλλά οι διασπάσεις των γνωστών τριγώνων υπόσχονται στόχους αρκετά υψηλότερα, μεσοπρόθεσμα και το χρήμα που εισρέει στην αγορά δεν φαίνεται να "σκέφτεται" τις αποκλίσεις.

Στο πινακάκι έχουμε πολύ βελτιωμένη εικόνα με αρκετές μετοχές να υπερβαίνουν τις αντιστάσεις που όφειλαν και να αλλάζουν τάση με όρους fractals κι όχι μόνο σε ημερήσιο.

Παρακάτω ακολουθούν τα διαγράμματα τριών από τους τίτλους που άλλαξαν την ένδειξη τάσης τους.

Η ΜΟΗ ενεργοποίησε και τον Δ.Π της που μπορεί να δώσει ώθηση ως τα 15,13 ευρώ.

Ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης είχαμε και στα ΕΛΠΕ με την υπέρβαση των δυο τελευταίων τοπικών υψηλών. Περαιτέρω βελτίωση της εικόνας θα φέρει η υπέρβαση των 6,60 ευρώ που είναι η πιο σοβαρή αντίσταση αλλά αυτό το υπόσχεται ο Δ.Π που είναι και πάλι ενεργοποιημένος.

ΕΟD UPD

Μια καλή διάσπαση είχαμε και στην ΕΧΑΕ που άλλαξε τάση χθες κάπως διστακτικά. Επόμενη αντίσταση στην πράσινη γραμμή τάσης που μπορεί να είναι και γραμμή λαιμού του γνωστού ανάποδου ΩΚΩ που για να ενεργοποιηθεί απαιτείται κίνηση πάνω από τα 3,935 ευρώ οπότε αλλάζει και η εβδομαδιαία τάση.

EOD UPD

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΠΕΛΑ

ΔΕΗ

ΕΛΠΕ (TSIP)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *