ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, JUMBO, ΛΑΜΔΑ, AEGEAN, ΦΟΥΡΛΗΣ. FTSED, ASI

ΕΛΧΑ (KingMob)

Έχει έρθει επίσης μια ανάσα από την κατερχόμενη αντίσταση της που έρχεται από την εποχή αποκοπής του μερίσματος. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια (μάλλον τέταρτη προς πέμπτη θα έλεγα), αλλά δεδομένου του ότι το τρίγωνο κλείνει θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και η φαρμακερή. Και όχι τυχαία γιατί για να γίνει οτιδήποτε σε αυτή τη μετοχή πρέπει να το θέλει ο Μεγαλομέτοχος. Και αφού έχει πλέον μαζέψει ό,τι χρήμα ήθελε να μαζέψει μετά τις εκδόσεις του ομολογιακού δανείου (και για αυτή και για τη noval κτλ) και έχει αφήσει το δέοντα χρόνο για να κάνουν το παιχνίδι τους όσοι μπήκαν στο placement, δεν βλέπω τι λόγο έχει να μην την αφήσει να αποτυπώσει στο ταμπλώ, την θεαματική στροφή των αποτελεσμάτων της, τα οποία προς στιγμήν είναι σαν να μην υπάρχουν (θυμίζω ότι ενώ το Σεπτέμβρη στα αποτελέσματα εξαμήνου ανακοίνωσε a-ebitda αυξημένα κατά 25%, πράγμα που διατηρήθηκε και στο 9μηνο, η μετοχή βολοδέρνει μεταξύ του 1,80 και του 2 και κάτι). Να αναφέρω επίσης ότι παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι καλή περίοδος για τη μετοχή. Θέλω να πιστεύω ότι και φέτος θα ανταμείψει τους υπομονετικούς.

Το ενεργειακό κόστος είναι κάτι που δυνητικά μπορεί να επιρρεάσει στο μέλλον τα αποτελέσματα της εταιρείας, λόγω δραστηριότητας, όμως στον αντίποδα, υπάρχει το θέμα της αυξημένης ζήτησης για τα προϊόντα της που της επιτρέπουν να το μεταβιβάζει μέχρι στιγμής στους πελάτες. Αν ρίξουμε μια ματιά στις πωλήσεις της ανά τον κόσμο (βάζω το σχετικό πινακάκι από τα αποτελέσματα εξαμήνου παρακάτω) βλέπει κανείς οτι μιλάμε για σημαντικά νούμερα. Για το εννιάμηνο δεν έχουμε τόσο αναλυτικές πληροφορίες αλλά στην ανακοίνωση της μιλούσε για το καλύτερο τρίμηνο της σε επίπεδο όγκων για το αλουμίνιο (95 χιλιάδες τόνοι) και ένα καλό τρίμηνο για το χαλκό 45 χιλιάδες τόνοι). Και η αισιοδοξία περι πωλήσεων ενισχύεται από το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία επιταχύνει το πρόγραμμα επενδύσεων της ενώ μέσα στο 2022 θα θέσει σε λειτουργία το νέο ψυχρό έλαστρο και τη νέα μονάδα βαφής. Αν σκεφτείς όλα αυτά σε σχέση με την αποτίμηση της στο ταμπλώ (δεν έχει κάνει την τρελή πορεία του Μυτιληναίου ας πούμε), τότε δεν βλέπω πως αυτή δεν θα είναι η χρονιά της. Φυσικά διευκρινίζω ότι είμαι ήδη τοποθετημένη στη μετοχή. Ωστόσο σας κουράζω με αναλύσεις γιατί σε αυτές της τιμές και σήμερα να έμπαινε κάποιος δεν θα έβγαινε χαμένος από τη μετοχή κατά τη γνώμη μου.
Με την προϋπόθεση ότι μπαίνει με μεσοχρόνιο ορίζοντα τουλάχιστον
Γιατί η διοίκηση της εταιρείας ενδιαφέρεται ελάχιστα για την ψυχολογία του μετόχου. Οπότε μπορεί να σπάσει νεύρα και στομάχια για όποιον δεν είναι σχετικά προετοιμασμένος.

Εικονίδιο

Ας δούμε πως βλέπει τη συνέχεια ο φίλος Διόφαντος

JUMBO επικαιροποίηση

Ενεργοποίηση σχηματισμού διπλού πυθμένα και αλλαγή της ημερήσιας τάσης μετά από καιρό. Μέγιστος στόχος σχηματισμού τα 14,08. ευρώ. Πάνω από 14,34 αλλάζει η τάση και στο εβδομαδιαίο κι οι τιμές απομακρύνονται από το σενάριο ενεργοποίησης της μεγάλης διπλής κορυφής (<11,80)

ΛΑΜΔΑ

Επιτέλους μια διάσπαση. Αλλαγή τάσης στο ημερήσιο και λίγο ακόμα ενεργοποιείται σενάριο τετραπλού πάτου με στόχο τα 7,75 ευρώ.

ΑΡΑΙΓ

ΦΡΛΚ

Αλλαγή τάσης κι ενεργοποίηση διπλού πυθμένα κι εδώ.

FTSED - ASI επικαιροποίηση

Τα χθεσινά σενάρια άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *