ΔΤΡ, FTSED: Σκέψεις για το κλείσιμο του 2021 – ΓΔ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ, DAX, ΤΕΝΕΡΓ

Το 2021 φρόντισε να φύγει και να μας αφήσει με όλα τα σενάρια ανοιχτά τόσο στις μερισματοφόρες μετοχές όπως αυτές εκπροσωπούνται από τον FTSED όσο και στις τράπεζες όπως βλέπουμε στον δικό τους δείκτη.

Η πλάγια κίνηση στο ΧΑΑ συνεχίζεται κι έτσι οι επαναλήψεις στις αναρτήσεις είναι αναπόφευκτες όσο κι αν θέλω να τις αποφύγω.

Σχηματισμοί σεναρίων, μη ενεργοποιημένων κυρίως, υπάρχουν όπως βλέπουμε στα ημερήσια και των δυο δεικτών.

Οι μη τραπεζικές έχουν κάπως καλύτερη εικόνα στα εβδομαδιαία και μηνιαία διαγράμματα αφού δεν έχει χρειαστεί ακόμα να δοκιμάσουν τη στήριξη των ΕΚΜΟ 50 εβδομάδων και 12 μηνών αντίστοιχα.

Αμφότεροι οι δείκτες παραμένουν σε ανοδική τάση και στο καλό σενάριο σχηματίζουν μια σημαία πέριξ των τρεχόντων τιμών πριν συνεχίσουν ανοδικά αφού οι σημαίες είναι θεωρητικά σχηματισμός συνέχισης της προϋπάρχουσας κίνησης.

Στο κακό σενάριο βέβαια οι δυνάμεις για περαιτέρω άνοδο έχουν εξαντληθεί γι αυτό και οι σημαίες τραβάνε σε μάκρος κι είναι απλώς θέμα χρόνου να δούμε να ενεργοποιούνται οι καθοδικοί σχηματισμοί. Σε αυτό το σενάριο πάντως δεν βοηθά το γεγονός ότι η αναμενόμενη μεγάλη διόρθωση στις ΗΠΑ δεν λέει να ξεκινήσει...

Μεγάλο ενδιαφέρον πέρα από τα διαγράμματα του Διόφαντου χθες, έχουν κατά την άποψή μου οι δυο τελευταίες αναρτήσεις όχι για όσα έγραψα εγώ βεβαίως αλλά o φίλος Tsip στην προχθεσινή, ο φίλος idefix με τις πρωτοχρονιάτικες οδηγίες του προς τους ναυτιλομένους όπως πέρυσι και ο Σωτήρης με τις σκέψεις του για την αγορά το 2022, και βέβαια με τα σχόλια των υπόλοιπων που ακολούθησαν. Όσοι δεν τα είδατε όλα αυτά χάσατε.

ΓΔ (Tsaros)

Ας μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα στο ΓΔ (Triple Bottom Definition) , ο σχηματισμός ενεργοποιείτα άνω των 950 μ. με διόλου
ευκαταφρόνητο στόχο. Θα ήταν πολύ ασχημη εξέλιξη η επιστροφή κάτω της Σ (σε επίπεδο μηνός βέβαια).
ΓΔ (μηνιαίο)

Εικονίδιο

Εναλλακτικό σενάριο της τελευταίας μου ανάρτησης http://disq.us/p/2ldvmw1 σε περίπτωση υποχώρησης κάτω των 851 μ.

Εικονίδιο

 

ΒΙΟ (Διόφαντος)

Εικονίδιο

η συγκεκριμένη μέτρηση είναι συνέχεια της ανάρτησης http://disq.us/p/2lgwl8o. Εως τώρα πάμε επακριβώς.
Επισήμανση: Ο στόχος στο διάγραμμα είναι ο ελάχιστος...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΒΙΟ , ΤΕΝΕΡΓ (Ιdefix)

Σκέψεις για ΔΕΗ

ΓΔ Μ.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *