ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Τελευταία ανασκόπηση του 2021

Η πλάγια κίνηση συνεχίζεται χωρίς κάτι το ιδιαίτερο που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα τα οποία εξακολουθούν να έχουν όπως στις προηγούμενες αναρτήσεις για τον δείκτη.

Σκαλίζοντας λίγο τα διαγράμματα στο μηνιαίο επανάφερα κάποιες γραμμές από τα παλιά όπως τις Π1 & Π2 που κάποιες φορές μετά την διάσπασή τους και την απόσυρσή τους από την επικαιρότητα εμφανίστηκαν ως στήριξη ή αντίσταση των τιμών μεταγενέστερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει να έχει η Π1 που έχει στηρίξει τις τιμές τους τελευταίους μήνες.

Κατά τα λοιπά στο μηνιαίο η τάση είναι πάντα ανοδική αφού δεν έχουν απειληθεί οι ΕΚΜΟ 6Χ και ΕΚΜΟ 12, πολύ δε περισσότερο το χαμηλό του Ιουλίου όπου και το πλησιέστερο low fractal και δεν αναμένεται αυτό να συμβεί στις δυο συνεδριάσεις που απομένουν ως το κλείσιμο του 2021.

Αντίθετα η τάση παραμένει ανεπιβεβαίωτα καθοδική από τον Νοέμβριο, με όρους FRACTALS τουλάχιστον, μετά την προσωρινή διάσπαση του επιπέδου των 2064 μονάδων. Το αντίστοιχο σημείο στον ΓΔ (853,87) δεν διασπάστηκε ούτε προσωρινά κι αυτό συντελεί κατά πολύ στην αμφισβήτηση των καθοδικών "προθέσεων".

Στο εβδομαδιαίο η στήριξη του ΕΚΜΟ 50 προσεγγίστηκε την περασμένη εβδομάδα για 4η φορά εφέτος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το τρίγωνο Ν1 - Ν2 εντός του οποίου κινούνται οι τιμές. Αν κάποια στιγμή αυτό το τρίγωνο διασπαστεί θα μιλάμε και για σενάρια διπλών κορυφών ή πυθμένων, ανάλογα με την κατεύθυνση της διάσπασης που θα καθορίσει πιθανότατα και τη μεσοπρόθεσμη τουλάχιστον συνέχεια των τιμών.

Στο ημερήσιο η τάση είναι επίσης ουδέτερη από καθοδική μετά την απώλεια των 2173,78 μονάδων στις 23 Νοεμβρίου, με εκείνο το μεγάλο πτωτικό χάσμα που δεν έχει ακόμα κλείσει πλήρως. Η αντίδραση που ξεκίνησε από την υπερπωλημένη ζώνη τιμών στον RSI έφθασε αρχικά στο 62% περίπου και τώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της που αν φθάσει στην ισότητα με το πρώτο θα δώσει τιμές στην περιοχή 2195.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ(Η) - ΕΛΛ(Ε) - ΔΕΗ(Ε) (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

κι ένα άσχετο μεν, επίκαιρο δε;

Εικονίδιο

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *