ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Σημειώσεις για τη μικρή και τη μεγάλη εικόνα

Ανοδική αντίδραση σε καθοδική βραχυπρόθεσμη τάση στον δείκτη και η ελάχιστη προϋπόθεση για να σκεφτούμε τα θετικά σενάρια των απενεργοποιημένων διπλών πυθμένων που βλέπουμε στο διάγραμμα είναι η ενεργοποίησή τους. Αυτό βέβαια θα σημαίνει και ακύρωση του ξεξιού ώμου που βλέπουμε στο πτωτικό σενάριο του καλοσχηματισμένου αλλά μη ενεργοποιημένου ΩΚΩ. Με βάση τα φρακταλς η υπέρβαση  των 586,80 μονάδων είναι αυτή τη στιγμή η ελάχιστη προϋπόθεση για ένδειξη αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης όπως αυτή εκφράζεται από το ημερήσιο διάγραμμα.

Στο πιο μεσοπρόθεσμο εβδομαδιαίο αντίθετα ως τώρα έχουμε διορθωτική αντίδραση σε ανοδική τάση, σύμφωνα με τα φράκταλς βέβαια κι αυτό αλλάζει με παραβίαση των 534,61μονάδων στα χαμηλά του Σεπτέμβρη. Η μπλε ανοδική γραμμή τάσης ή κάτω πλευρά του τριγώνου /σημαίας δοκιμάστηκε την εβδομάδα που πέρασε όπως κι ο ΕΚΜΟ 50 εβδομάδων, που δεν έχει παραβιαστεί με κλείσιμο το τελευταίο 12μηνο κι εκεί ξεκίνησε η αντίδραση, τελείως συμπωματικά ίσως.

Η μοναδική περίπτωση που είχαμε παραβίαση δυο εβδομαδιαίων low fractals μετά το περσινό ιστορικό χαμηλό ήταν στα χαμηλά του Μάη αλλά η ανάκληση της ένδειξης για πτωτικής αλλαγή τάσης ήρθε με την υπέρβαση των 579,23 μονάδων τον Οκτώβριο.

Τους τελευταίους 7 μήνες οι τιμές συσσωρεύουν εντός των ορίων του κεριού του περασμένου Μάη που ως τώρα δεν έχουν προσεγγιστεί καν. Καμιά διόρθωση ως τώρα δεν έχει παραβιάσει πάνω από ένα προηγούμενο μηνιαίο χαμηλό και γι αυτό το πλησιέστερο low fractal βρίσκεται ακόμα στο τελευταίο ιστορικό χαμηλό.

Με τα κύματα ως γνωστόν δεν τα πάω καλά αλλά μπορώ να δω 5 ευδιάκριτα κύματα από το υψηλό του Μάη του 2016 τα οποία 3 φορές σταμάτησαν με ακρίβεια στην παράλληλη της Α, στο κάτω μέρος του πτωτικού καναλιού δηλαδή. Η αρίθμηση που βλέπετε στο διάγραμμα που ακολουθεί δεν πρέπει να θεωρηθεί και ως ονοματοδοσία κυμάτων για να δούμε μήπως τέλειωσε κάποιο καταληκτικό κύμα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Αν βέβαια η συσσώρευση σπάσει πτωτικά θα έχουμε σε εξέλιξη την κίνηση που εκτιμά ότι ακολουθεί ο φίλος Διόφαντος στα σχόλιά του στην προηγούμενη ανάρτηση, από τα οποία μετέφερα ενδεικτικά μόνο ένα διάγραμμα και καλό θα είναι όσοι δεν τα είδατε να τα μελετήσετε εκεί προσεκτικά. Αυτά τα σχόλια άλλωστε μου έδωσαν το έναυσμα να συμμετέχω στη σχετική συζήτηση για τον δείκτη με αυτή την ανάρτηση παρά τη δυσκολία μου με τα κυματικά.

Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του φίλου Σωτήρη που ακολουθεί  παρμένη κι αυτή από το σχόλιό του στην προηγούμενη ανάρτηση.

(Οπότε να άλλος ένας και μάλιστα απείρως εγκυρότερός μου στην Τ.Α και ειδικά στα κυματικά που βλέπει 5 κύματα από το 2016!)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *