ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Σημεία ενδιαφέροντος – ΟΠΑΠ

Η υπέρβαση της Κ και του υψηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά (904,32μ.) είναι προϋπόθεση για την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης που είχε γίνει καθοδική πριν από 20 συνεδριάσεις πιέζοντας τις τιμές κάτω από τις 858 μονάδες, όπου αντέδρασαν λίγο πριν παραβιάσουν και το επίπεδο αλλαγής της εβδομαδιαίας τάσης (853,87).

Πρώτη στήριξη στην Σ που ενώνει τα δυο σημαντικά τελευταία χαμηλά που αν παραβιαστούν αρχίζουμε και παίρνουμε πολύ σοβαρά τα καθοδικά σενάρια με ενεργοποίηση του σεναρίου της μεγάλης διπλής κορυφής και αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στο εβδομαδιαίο διάγραμμα ο εκθετικός κινητός (ΕΚΜΟ) των 50 εβδομάδων ο οποίος επίσης βρίσκεται στην περιοχή των προαναφερθέντων χαμηλών και βέβαια απειλείται με διάσπαση για πρώτη φορά από τότε που διασπάστηκε ανοδικά πριν 13 μήνες. Οι αρνητικές αποκλίσεις συνηγορούν με το αρνητικό σενάριο.

Στο μηνιαίο αξίζει η παρατήρηση του ΕΚΜΟ 12 μηνών που τον είχα δει να τον χρησιμοποιεί ο φίλος μας ο Παντελής στο στέκι του γάτου. Πολύ κοντά στον ΕΚΜΟ 6Χ (χαμηλών) δείχνει να αποτελεί προς το παρόν κι αυτός επίπεδο στήριξης αφού όποτε οι τιμές τον πλησίασαν αντέδρασαν χωρίς να τον "αγγίξουν". Ο TSI άλλαξε για πρώτη φορά  σήμα τον Νοέμβριο βάζοντας μαζί με τις αρνητικές αποκλίσεις το πρώτο ερωτηματικό για την μεσομακροπρόθεσμη τάση.

Οι τιμές τους τελευταίους 5 μήνες έχουν σχηματίσει μια σημαία που είναι συμβατή με κύμα 4  κι αν αυτό επαληθευτεί θα πρέπει η σημαία να διασπαστεί ανοδικά ενεργοποιώντας τον διπλό πυθμένα που είδαμε στο ημερήσιο. Εξυπακούεται ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν βελτιωθεί η εικόνα στους μεγάλους ξένους δείκτες που πάντως αντέδρασαν και πάλι σημαντικά χθες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΠΑΠ

ΓΔ (OPTIMIST)

ΠΕΙΡ (Laaps)

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *