DJIA, DAX, ΓΔ: Οι εκτιμήσεις του Goldfish

Η σταδιακή προσπάθεια περιορισμού της προσφοράς χρήματος χωρίς σχεδόν κανένα κόστος έχει ξεκινήσει. Για άλλη μια φορά η K.T της Αγγλίας (όπως αναμενόταν) ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες. Η ΕΚΤ παραδοσιακά θα ακολουθήσει εκ του ασφαλούς μετά από τις αντίστοιχες κινήσεις της Fed. Ο επίμονος πληθωρισμός είναι μια ισχυρή νομισματική (και κυρίως πολιτική) απειλή που είναι αδύνατον να αφεθεί στην τύχη. Η όλη προσπάθεια θα είναι να πληγούν το λιγότερο δυνατό οι τρέχοντες πολύ υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Η διαδικασία αυτή αναμένουμε να έχει σημαντική αρνητική επίδραση στις αγορές μετοχών.

– Η συγκυρία ενισχύει την αβεβαιότητα καθώς έχουμε και την πρώτη επαναφορά καραντίνας σε επίπεδο Κράτους (Ολλανδία).

– Στην εγχώρια αγορά η κάλυψη/υποστήριξη της ΕΚΤ στο χρηματοπιστωτικό τομέα αποφασίστηκε να συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι η ισχυρή μεταβλητότητα των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί σοβαρή ένδειξη διανομών πριν την τελική κορύφωση των αγορών. Ωστόσο, διαγραμματικά, δεν έχει ακόμα παραβιαστεί καθοδικά κανένα σημαντικό επίπεδο. Εξαιρετικής σημασίας ως προς αυτό είναι το επίπεδο των τελευταίων τοπικών χαμηλών αρκετά χαμηλότερα.

DJIA

Αν η πρόσφατη άνοδος είναι μέρος μόνο μιας ευρύτερης ανόδου τότε στα τρέχοντα επίπεδα θα πρέπει ο δείκτης να αντιστρέψει την βραχυχρόνια υποχώρησή του και να σημειώσει νεότερα ιστορικά υψηλά. Κάτω από το 62% επίπεδο υποχώρησης θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες για μεγαλύτερη διόρθωση και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το βραχυχρόνιο stop long (τμηματικό stop long):

DAX

Σημαντική αρνητική εξέλιξη η αδυναμία του δείκτη να διαμορφώσει ένα πλήρες ανοδικό 5 κυμάτων. Η πλέον αρνητική εξέλιξη είναι η κίνηση σε νεότερα τοπικά χαμηλά, τα οποία αποτελούν και ισχυρό stop long. Ανοδική συνέχεια με το υπάρχον 3κυματικό μπορεί να δοθεί μόνο στα πλαίσια ενός ανοδικού τύπου ”ending” η ενός ”triangle” abcde όπως στο διάγραμμα που ακολουθεί:

Γ. Δείκτης

Διαγραμματικά η κατάσταση παραμένει η ίδια. Ο δείκτης προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει τα υψηλά του range για ακόμα μία αφορά. Αυτό παραμένει το βασικό μας σενάριο. Από την ένταση των ρευστοποιήσεων θα φανεί και ο τελικός δρόμος για την ολοκλήρωση της ανόδου.

Τα δύο εναλλακτικά βραχυχρόνια σενάρια παραμένουν ως έχει και εξαρτώνται κατ΄απόλυτο βαθμό από το αν ο δείκτης μπορέσει να περάσει άμεσα πάνω από το επίπεδο των 927 – 931 μονάδων η όχι:

α) Μία ακόμα υποχώρηση σε υψηλότερα χαμηλά. Μια κυματική δομή που είναι περισσότερο συμβατή με τα δύο (5κυματικά ?) καθοδικά στις 853,87 και στις 857,87 μονάδες:

β) Ένα πλήρες ανοδικό 5 κυμάτων σε οριακά νεότερα υψηλά των 928,29 μονάδων:

Ta παραπάνω είναι ένα μέρος από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Στο ενημερωτικό αυτό μπορούν να έχουν πρόσβαση τυχόν ενδιαφερόμενοι  χρήστες ξεκινώντας με ένα κλικ εδώ.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *