ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Επιστροφή στα ψηλά

Νέο υψηλό έτους και των τελευταίων 22 μηνών χθες και νέα διάψευση για την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης, η τρίτη κατά σειρά. Η τάση πλέον είναι και πάλι ανοδική όχι μόνο σύμφωνα με τον TSI αλλά και βάσει fractals κι όλα αυτά με τις αρνητικές αποκλίσεις να επιμένουν τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο.

Ο μεσοπρόθεσμος σχηματισμός του διπλού πυθμένα παραμένει ενεργοποιημένος για τρίτο σερί εβδομαδιαίο κερί κι οι τιμές απομακρύνονται από τον 20ρη πάνω τον οποίο έχουν επιστρέψει τρεις εβδομάδες επίσης όπως και από την διασπασθείσα καθοδική γραμμή της μακροπρόθεσμης τάσης στην οποία έγινε και το retest επιβεβαίωσης της διάσπασης τον Νοέμβριο.

Οι τιμές έχουν διασπάσει δυο μηνιαία high fractals οπότε η προσοχή εστιάζεται στο επόμενο στα 3,15 ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα η τάση είναι γενικευμένα ανοδική και δεν φαίνεται και τόσο εξωπραγματική η προσδοκία να ξεπεραστούν και τα υψηλά του 2019 αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ενεργοποίηση ενός ακόμα μεγαλύτερου διπλού πυθμένα οπότε αρχίζουν και πιο μακροπρόθεσμα αισιόδοξα σενάρια που είναι αρκετά πρόωρο να τα σκεφτόμαστε τώρα.

Επιστροφή σε πιο ψύχραιμες σκέψεις αφού οι αποκλίσεις παραμένουν, οπότε ο δρόμος έχει αγκάθια κι αξίζει να έχουμε υπόψη την άποψη του Σωτήρη στην προηγούμενη ανάρτηση σύμφωνα με την οποία η τρέχουσα κίνηση εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει από το 3,05 ως το 3,18.

Με την προϋπόθεση ότι το κλίμα στις ξένες αγορές δεν θα χαλάσει μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για ακόμα υψηλότερες τιμές μεσομακροπρόθεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (ΛΟΥΚΑΣ)

ΙΝΚΑΤ

SP500 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *