ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Με τη ματιά του Goldfish

ΔΤΡ

Καμία αλλαγή στα βραχυχρόνια σενάρια για τον κλάδο. Στην τελευταία υποχώρηση δεν έδειξε την αναμενόμενη αντοχή και έθεσε εν αμφιβόλω την δυνατότητά του για ένα έστω και οριακό νεότερο υψηλό των 639 μονάδων.

Παρ όλα αυτά η εικονιζόμενη κυματική δομή δεν έχει ακόμα ακυρωθεί και αναμένουμε την συμπεριφορά του στην επόμενη υποχώρηση της αγοράς.

Μια τυχόν έντονη άνοδος του κλάδου σε αυτή την πολύ τελευταία ανοδική φάση εκτιμούμε ότι θα είναι απλά η τελευταία προσπάθεια για αλλαγή χεριών στα χαρτιά του κλάδου (προς τα ΄΄αδύνατα χέρια΄΄ φυσικά). 

Η εκτίμηση μας παραμένει ότι σε αυτή την τελευταία ανοδική προσπάθεια θα πρέπει να αρχίσουν σταδιακά να κλείνουν οι αγοραστικές τοποθετήσεις και οι επενδυτές να αναμένουν την υποχώρηση των τιμών σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Επίσης, παρά την αδυναμία του κλάδου, οι συνθήκες για έναρξη πωλητικών θέσεων σε ευρύτερο χρόνο δεν έχουν ακόμα ωριμάσει.

Όπως είδαμε, οι τραπεζικοί κλάδοι σε ΕΕ και ΗΠΑ μας δίνουν σημαντικές ενδείξεις κορύφωσής τους. Η προσπάθεια αυτή έχει πάρει την μορφή ενός καταληκτικού τύπου ”ending diagonal” 3-3-3-3-3.

Επιβεβαίωση μόνο με την άρνησή τους για άμεση νεότερη υποχώρηση:

STOXX 600 Banks

US BANKS

Οι σχηματισμοί τύπου ”ending” με τις πολύ βαθιές υποχωρήσεις τους δείχνουν τις ισχυρές ρευστοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στη τελευταία φάση ανόδου, ακριβώς πριν επιβεβαιωθεί ότι η συνέχιση της ανόδου δεν είναι πλέον δυνατή για μια σειρά από λόγους (οι οποίοι μας είναι εντελώς αδιάφοροι στην κυματική ανάλυση).

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που τίθεται στη διάθεση των πελατών της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSED

ΠΛΑΘ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *