ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ενδείξεις αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης

Την αλλαγή της ημερήσιας τάσης της Τρίτης ακολούθησε πολύ γρήγορα και η παραβίαση του χαμηλού του Σεπτεμβρίου που αποτελεί ένδειξη αλλαγής της τάσης και στο εβδομαδιαίο πολύ περισσότερο αφού έχουμε και ενεργοποίηση του τελευταίου μεγάλου σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ). Όλα έγιναν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε και πάλι στα διλήμματα του τέλους του Σεπτέμβρη.

Θεωρητικά όσο παραμένει ενεργοποιημένη η Δ.Κ θα μπορούσε να δώσει κίνηση ως την περιοχή των 1900 μονάδων αλλά πριν φθάσει εκεί θα πρέπει να διασπάσει τις επόμενες στηρίξεις, την CS και το χαμηλό του Ιουλίου που είναι το πλησιέστερο μηνιαίο low fractal.

Αν δούμε την Δ.Κ σε κλεισίματα ο στόχος είναι στις 1928 μονάδες. Η τελευταία αρνητική απόκλιση ήταν καθοριστική για το γύρισμα.

Σε κάθε περίπτωση αν η πτώση συνεχίσει κάτω από τις 2032 μονάδες τις δυο συνεδριάσεις που απέμειναν ως το κλείσιμο του μήνα είναι πολύ πιθανό να διασπαστεί και ο εκθετικός κινητός μ.ο των 6 μηνιαίων χαμηλών με κλείσιμο μήνα κι αυτό από στατιστική παρατήρηση των 22 τελευταίων ετών αποτελεί σαφή ένδειξη αλλαγής και της μεσομακροπρόθεσμης τάσης ειδικά αν συνδυαστεί και με τη διάσπαση των 1985,94 μονάδων. Και εδώ βλέπουμε ότι ουσιαστικά το δυνατό καμπανάκι χτύπησε με την αρνητική απόκλιση στο μηνιαίο εδώ και καιρό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι η κυματική εκτίμηση για τις τιμές του δείκτη που έβαλε ο φίλος Μίμης και συμπίπτει με κάποιους από τους στόχους για το ΓΔ που είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά καποιους από τους στόχους που είδαμε παραπάνω.

Εκτιμώ ότι όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει στις αγορές των ΗΠΑ και της Γερμανίας που βρήκαν αφορμή να διορθώσουν μετά από τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΛΑΜΔΑ Δ,Κ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *