ΔΤΡ, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA BANK, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΧΑΕ, ΦΟΥΡΛΗΣ: Ανασκόπηση μεσοπρόθεσμης εικόνας

ΔΤΡ

Άλλο ένα υψλότερο υψηλό και υψηλότερο κλείσιμο για το εβδομαδιαίο κερί του δείκτη που διαγραμματικά δείχνει ότι έχει τη δυναητότητα να δει υψηλότερα νούμερα, τουλάχιστον ως τις παράλληλες των ανοδικών γραμμών τάσης.

Η τάση είναι ανοδική σε όλα τα χρονοπαράθυρα, Πρόβλημα οι αρνητικές αποκλίσεις που είναι ορατές και στο ημερήσιο, στο οποίο βλέπουμε ότι είναι ενεργοποιημένοι δυο σχηματισμοί διπλού πυθμένα. Όσον αφορά τις αποκλίσεις δεν μοιάζουν να είναι από αυτές που δεν μπορούν να αρθούν με τίποτα.

Ας δούμε τις δυο μετοχές που "καθυστερούν" ως τώρα το δείκτη:

ΠΕΙΡ

Μετά τη νέα διάλυση των μετόχων έχει αρχίσει μια περίοδος με τους ταλαντωτές βαθειά σε υπερπωλημένες ζώνες τιμών.  Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα έχουν σχηματιστεί έκτοτε τρία high fractals με το υψηλότερο των δυο τελευταίων να είναι πλέον στα 1,528 ευρώ. Τυχόν σταθερή υπέρβαση αυτού του επιπέδου θα είναι μια ένδειξη ότι καλό μπορεί να γίνει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα αφού αλλάζει η τάση με όρους fractals τουλάχιστον. Για την ώρα η πρώτη απόπειρα προσέκρουσε στην πρώτη σοβαρή αντίσταση με σχολαστική ακρίβεια...

Στο ημερήσιο βλέπουμε ότι άρχισε πάλι να κάνει πλάγια κίνηση που για την ώρα έχει βρει 5 φορές στήριξη στο επίπεδο ενεργοποίησης του διπλού πυθμένα που παραμένει ενεργοποιημένος έχοντας πιάσει μόνο τον πρώτο στόχο του. Η κόκκινη γραμμή τάσης που είδε την Παρασκευή ως αντίσταση ερχεται από τα υψηλά της περιόδου μετά την πρόσφατη ΑΜΚ. Η ανοδική διάσπαση αυτής της γραμμής είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να μπορεί να μιλάμε για βελτίωση του κλίματος. Ως τότε η τάση είναι καθοδική σε όλα τα χρονοπαράθυρα.

UPD 22/11

ΑΛΦΑ

Ακόμα τίποτα, ούτε μια διάσπαση (R2 & 3) που θα μπορούσε να δείξει ότι οι τιμές έχουν ακόμα ανοδική τάση. Bέβαια όσο η οριζόνυια στήριξη στα 1,08 αντέχει πάντα θα προσβλέπουμε σε ανοδική διάσπαση ώστε να μην απειληθεί κι η τελευταία στήριξη από την speed resistance line 2/3. Αν τα καταφέρει πάντως η αναμέτρηση με την R1 θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στόχος.

Μια καλή αρχή θα ήταν η ενεργοποίηση του μίνι σχηματισμού διπλού πυθμένα με την σταθερή υπέρβαση των 1,155 ευρώ.

ΒΙΟ

Μετά την καλή αντίδραση στη σημαντική στήριξη να πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να βελτιώνονται από το ημερήσιο. Αν επτευχθεί η διαφαινόμενη διάσπαση το επόμενο εμπόδο είναι το 4,87 πάνω από το οποίο θα έχουμε άλλη μια καλή ένδειξη - επιβεβαίωση.

ΕΧΑΕ

Εδώ η τάση παραμένει επίσης καθοδική και απαιτείται υπέρβαση της R και των 3,895 ευρώ για να αλλάξει η τεχνική εικόνα. Ως τότε θα έχουμε υπόψη και το κακό σενάριο ότι δηλαδή βλέπουμε τον σχηματισμό ενός δεξιού ώμου, σενάριο που μπορεί να το δούμε να υλοποιείται μόνο σε περίπτωση σοβαρής διόρθωσης της αγοράς.

ΦΡΛΚ

Και εδώ η τάση παραμένει καθοδική στο εβδομαδιαίο παρά το γεγονός ότι έχει γίνει ανοδική στο ημερήσιο όπως και στις ΒΙΟ κι ΕΧΑΕ.

Από κάτω έχει την στήριξη της γραμμής τάσης η προσέγγιση της οποίας έφερε και την αντίδραση των τελευταίων εβδομάδων που πάντως σταμάτησε πριν διασπάσει ανοδικά τη γραμμή λαιμού της διπλής κορυφής της οποίας δεν πιάστηκε ούτε ο πρώτος στόχος. Μόνο ο TSI δείχνει "αισιόδοξος".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ Αποκλίσεις

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *