ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η ανάλυση του Goldfish

ΓΔ

Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι η τρέχουσα ανοδική του επέκταση πιο κοντά στο προηγούμενο υψηλό των 931 μονάδων πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Αυτό μπορεί να πάρει δύο βασικές μορφές:

α) έχει μεσολαβήσει ένα διορθωτικό κύμα ”b” ως ”running flat” και επομένως η άνοδος μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη:

β) Ο δείκτης θα κινηθεί σε νεότερα πολύ τοπικά υψηλά (μέσω ”ending”) και αμέσως μετά θα ξεκινήσει την διόρθωσή του:

Και στις δύο περιπτώσεις αναμένουμε να κινηθεί σημαντικά χαμηλότερα και κοντά στην ανερχόμενη στήριξη. 

Η ολοκλήρωση του κύματος ”e” θα γίνει παράλληλα με την διόρθωση σε θέση ”ii” στις διεθνείς αγορές και θα έχουμε αμέσως μετά ανοδική επέκταση:

Ο βασικός στόχος του Γ. Δείκτη είναι η έστω και οριακή υπέρβαση των 949 μονάδων. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε , κυματικά, σε θέση ”4” υποδηλώνει ότι η ανοδική διάσπαση των 949 μονάδων θα είναι βραχυχρόνια και μέσα στη ζώνη των 970 – 1000 μονάδων στη καλύτερη των περιπτώσεων:

– Σε εβδομαδιαίο διάγραμμα είναι υποδειγματική η εναλλαγή χρώματος των κεριών που υποδηλώνει και την 3κυματική δομή των ανοδικών/καθοδικών κινήσεων του δείκτη στην οριζόντια πορεία του τους τελευταίους 5 μήνες.

– Το παραπάνω σκεπτικό, ως βασικό σενάριο, μπορεί να ακυρωθεί ΜΟΝΟ με άμεση υπέρβαση των 931,94 μονάδων. Στη περίπτωση αυτή θα θεωρήσουμε ότι είναι σε εξέλιξη κάποιο θετικότερο ανοδικό σενάριο και θα το αξιολογήσουμε αναλόγως.

ΔΤΡ

Βασικό προσδιοριστικό στοιχείο για το ποιό βραχυχρόνιο σενάριο θα ακολουθήσει ο δείκτης συνεχίζει να είναι το μέγεθος της διόρθωσης (την οποία αναμένουμε).

Το περισσότερο θετικό σενάριο μιας οριακής υπέρβασης των 639 μονάδων μπορεί να υποστηριχθεί μόνο με περιορισμένες ρευστοποιήσεις στον κλάδο  (όπως στην προηγούμενη διόρθωση της αγοράς).

Αν κατά την διάρκεια της εξέλιξης του καθοδικού κύματος ”e” στον ΓΔ, ο τραπεζικός κλάδος εμφανίσει και πάλι περιορισμένες ρευστοποιήσεις μπορεί να υποστηριχθεί μια διαγραμματική εικόνα όπως αυτή που ακολουθεί:

Αντίθετα, αν οι ρευστοποιήσεις ενταθούν και ο δείκτης οδηγηθεί κοντά στην περιοχή των 550 μονάδων τότε θα ισχυροποιηθεί το περισσότερο δυσμενές σενάριο. Στον παρόν χρόνο ο ΔΤΡ δείχνει να προηγείται της καθόδου του Γ. Δείκτη και θα είναι οπωσδήποτε μια αρνητική εξέλιξη αν συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις.

Εν τέλει, ο δείκτης θα προσπαθήσει να απελευθερωθεί ανοδικά πάνω από το πρόσφατο υψηλό των 606 μονάδων αλλά δεν θα καταφέρει να υπερβεί τις 639.

Στη περίπτωση αυτή δεν θα αποκλείουμε στον Γ. δείκτη μια συνέχεια των παλινδρομήσεων πριν την βραχυχρόνια υπέρβαση των 931 μονάδων (fractal): 

Οι τυπικές αντιστάσεις στα νεότερα υψηλά του κύματος ”5” θα προσδιοριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια αφού οριστικοποιηθεί το τέλος της διόρθωσης στο κύμα ”e”.

Ως γνωστόν τα παραπάνω είναι ένα μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance. Το συγκεκριμένο είχε ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις για 3Ε, ΕΧΑΕ, ΜΠΕΛΑ & ΟΠΑΠ καθώς και για 10ετές ΟΕΔ, DJIA, DJ BANKS, DAX.

Αν κάποιος από τους νέους χρήστες (οι παλιοί το γνωρίζουν) επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα ενημερωτικά που αναρτώνται πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στη προσφορά στο πάνω μέρος της σελίδας και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *