Εβδομαδιαία ΓΔ, ΔΤΡ, FTSE, FTSEM, FTSED

Ακόμα δεν υπάρχει ακόμα ισχυρή τάση στην αγορά. Στους 3 μεγάλους δείκτες στους οποίους η βραχυπρόθεσμη τάση αλλάζει κάτω από το χαμηλό της 29/10/21, ενώ στον FTSM το όριο βρίσκεται στο χαμηλό της 5ης Νοεμβρίου όπως και στον FTSED.

Ανοδική η τάση στον ΓΔ που δεν κατάφερε ούτε αυτή την εβδομάδα να βρεθεί πάνω από τις Ρ1 &  Ρ2, Οι στηρίξεις παραμένουν στις Σ1, Σ2. Σ3 και τέλος στο χαμηλό του Σεπτέμβρη που είναι το όριο στη μεσοπρόθεσμη εικόνα με όρους fractals.

Αντίστοιχη η εικόνα και στον FTSE με τις γραμμές τάσεις, αντιστάσεις και στηρίξεις να συγκλίνουν και να επίκειται η διάσπασή των μεν ή των δε. Η υπέρβαση των 2233,30 δεν επιτεύχθηκε για λιγότερο από 4 μονάδες.

Στον ΔΤΡ η εβδομαδιαία στήριξη είναι στις 526 μονάδες του Αυγούστου αλλά πιο πριν θα πρέπει να διασπαστεί η μπλε ανοδική γραμμή τάσης στην παράλληλη της οποίας έχουν βρει αντίσταση οι τιμές τις τελευταίες δυο εβδομάδες κι η διάσπασή της ως εκ τούτου είναι ελάχιστη προϋπόθεση για ανοδική συνέχεια.

Η διάψευση των αισιόδοξων σεναρίων στην ΕΤΕ έχει σαφώς επηρεάσει τον δείκτη που φαίνεται να επιστρέφει στην γραμμή λαιμού του ανοδικού σχηματισμού χωρίς να πιάσει ούτε τον πρώτο στόχο του στην περιοχή των 612 μονάδων.

Στον δείκτη των μερισματοφόρων μετοχών φαίνεται ότι τουλάχιστον οι Σ1 και Σ2 θα δοκιμαστούν άμεσα και θα είναι πολύ θετικό αν αντέξουν. Η εβδομαδιαία τάση εδώ αλλάζει κάτω από το χαμηλό του Σεπτεμβρίου όπως και στον ΓΔ.

Τέλος ο FTSEM εξακολουθεί να έχει τη καλύτερη εικόνα με τις τιμές να έχουν επανέλθει πάνω από το υψηλό του 2019 και να έχουν σχηματίσει ένα εύλογο σενάριο που αν υλοποιηθεί θα δώσει συγκινήσεις.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *