Γ.Δ, FTSEM: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – ΟΠΑΠ, EUROBANK: Σε νέα υψηλά με αρνητικές αποκλίσεις – DAX, DJIA, STOXX600: η εκτίμηση του Goldfish

Με δεδομένο ότι τον FTSE και τον ΔΤΡ του είδαμε στις τελευταίες αναρτήσεις ας ρίξουμε μια ματιά και στους άλλους δυο δείκτες, τον μεγάλο και τον μικρό.

Ο ΓΔ παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις μου όταν είχε πάρει την κατηφόρα τις πρώτες ημέρες του μήνα σταμάτησε λίγο κάτω από τις 854 μονάδες και πλέον βρίσκεται πιο κοντά στον κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών (ΕΚΜΟ 6Υ) και τις 832 μονάδες από ότι στον ΕΚΜΟ 6Χ (χαμηλών), τον οποίο έχει να "αγγίξει" 11 μήνες και τις 830 μονάδες στο χαμηλό του Ιουλίου.

Η τάση παραμένει ανοδική παντού (για τα κύματα στο μηνιαίο δεν βάζω και το χέρι στη φωτιά).

Σε περίπτωση που τελικά πάμε σε νέα υψηλά έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει ο μηνιαίος RSI, αν δηλαδή θα αρθεί η αρνητική του απόκλιση (δύσκολο).

Στο εβδομαδιαίο και κάτω βλέπουμε τα δυο σενάρια των μεγάλων αντίθετων σχηματισμών. Το σενάριο περαιτέρω διόρθωσης ενεργοποιείται κάτω από το χαμηλό του Ιουλίου αν κι η τάση με όρους fractals αλλάζει πλέον αν χαθεί το χαμηλό του Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα το ανοδικό σενάριο ενεργοποιείται με νέα υψηλά έτους όπως προέβλεψε η μειοψηφία των χρηστών μας στο πρόσφατο γκάλοπ, με την πλειοψηφία με σημαντική διαφορά να προβλέπει ότι θα περάσουμε πρώτα τη λαχτάρα της διάσπασης των 830 μονάδων που βέβαια θα σημαίνει πλέον και αλλαγή της μακροπρόθεσμης τάσης.

Τα υπόλοιπα στις σημειώσεις επί των διαγραμμάτων.

Ο FTSEM έχει βέβαια ξεπεράσει κατά πολύ τον ΓΔ σε απόδοση μετά τη βουτιά της πανδημίας και παραμένει σε ανοδική τάση στο εβδομαδιαίο, με όρους fractals τουλάχιστον. Το ζητούμενο είναι να μην ενεργοποιηθεί και ο διαφαινόμενος ΩΚΩ, πιθανότητα που αδυνατίζει αν επιστρέψει σε ανοδική τάση και στο ημερήσιο.

Η εικόνα όπως προκύπτει από το πινακάκι μας είναι εξαιρετικά βελτιωμένη με το μπλε να έχει επανακάμψει ενώ σε αρκετά χαρτιά έχουν αλλάξει τα επίπεδα αντίστασης ή στήριξης έχοντας πλησιάσει τις τρέχουσες τιμές .

Με Dow Jones & SP500 σε νέα ιστορικά υψηλά είναι κατά την άποψή μου λογικό να θεωρείται πιθανή μια νέα διορθωτική κίνησή τους άρα κατανοητή και η διστακτικότητα της δικής μας αγοράς να ξανοιχτεί πιο αεράτα σε υψηλότερα επίπεδα.

Έτσι δεν περιμένω να δούμε σύντομα τις τιμές στόχους σαν αυτούς της διάσπασης της σφήνας στο ημερήσιο του ΓΔ. Ήδη και στις δυο μετοχές που έκαναν νέα υψηλά σε κλείσιμο έχουμε αρνητικές αποκλίσεις.

Στον ΟΠΑΠ σε ημέρα κι εβδομάδα...

...και στην ΕΥΡΩΒ σε εβδομαδιαίο

Και στην ΠΕΙΡ έχουμε επίσης θέμα απόκλισης αλλά ΚΡΥΦΗΣ αυτή τη φορά, bearish πάντως βραχυπρόθεσμα...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DJIA, STOXX 600DAX (GOLDFISH)

ΔΕΗ (ΛΟΥΚΑΣ)

DAX W.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *