DJIA, 10ετές ΟΕΔ, ΓΔ, ΔΤΡ, ΔΕΗ: Η Ανάλυση του Goldfish και της Vital Finance

Η διόρθωση των τελευταίων δύο μηνών δείχνει να έχει ολοκληρωθεί. Επιβεβαίωση με άμεση ανοδική συνέχεια και επιστροφή στα προηγούμενα ιστορικά υψηλά για τους βασικούς δείκτες στη Wall street και τον Dax.

Στην εγχώρια αγορά φαίνεται να επικρατεί το δεύτερο και θετικότερο σενάριο του σχηματισμού ενός ευρύτερου οριζόντιου ΄΄τριγώνου΄΄ abcde ως κύμα 4. Επιβεβαίωση θα δοθεί μόνο με επιστροφή στα πρόσφατα υψηλά και εκ νέου σημαντική διόρθωση.  Εκτιμούμε ότι μπαίνουμε πλέον στη καταληκτική φάση της ανόδου από τα χαμηλά του 2020 που τυπικά θα περιλαμβάνει ένα τελευταίο ανοδικό 5 κυμάτων. Η κυματική αυτή διαδρομή συμβαίνει, όπως αναμενόταν, παράλληλα με σημαντικές εξελίξεις για την σταδιακή μείωση των αγορών ενεργητικού από τις κεντρικές τράπεζες ως αποτέλεσμα της ραγδαίας βελτίωσης της οικονομίας και του πληθωρισμού που αυτή επιφέρει.

Η "επικοινωνία"  προς τους επενδυτές (κυρίως από μέρους της Fed) είναι σε προχωρημένο στάδιο προκειμένου να αποφευχθεί μια απροσδόκητη και ακραία αντίδραση από μέρους τους.

Εκτιμούμε ότι παρ' όλες τις προσπάθειες για ένα ''soft landing'' οι αγορές μετοχών δεν θα αποφύγουν μια βαθιά διόρθωση (ιδιαίτερα αν ο πληθωρισμός δεν αντιστραφεί σύντομα). Στα τέλη του 2021, το αργότερο αρχές του 2022, αναμένουμε να κορυφωθεί το σύνολο της ανόδου και να ξεκινήσει η διόρθωση όλου του ανοδικού από τις αρχές του 2020.

- Στην εγχώρια αγορά απαιτείται, όπως έχουμε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν, ένα ακόμα νεότερο υψηλό πάνω από τις 931 μονάδες. Η υπέρβαση των υψηλών του Ιανουαρίου 2020 (949 μονάδες) δεν αποτελεί μια απαραίτητη συνθήκη αν και πιθανότατα θα επιτευχθεί έστω και οριακά και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού όπως πάντα...

DJIA

Η διόρθωση έλαβε την μορφή ΄΄συμμετρικού τριγώνου΄΄ και δείχνει ολοκληρωμένη.  Αναμένουμε σύντομα νεότερα ιστορικά υψηλά:

Η μεσοχρόνια εικόνα του είναι σαφής και απομένει ένα ακόμα τελευταίο ανοδικό 5 κυμάτων από τις 34.115 μονάδες. Οι πρώτοι τυπικοί ανοδικοί στόχοι είναι οι εξής:

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να δοθεί πρωτεύουσα σημασία στη ανοδική δομή των κυμάτων και όχι στο ακριβές νούμερο των στόχων.

10Y Greek Bonds

Παρατηρούμε ότι τόσο μεσοχρόνια όσο και σε μικρότερο χρόνο η καθοδική τους αποκλιμάκωση δείχνει ολοκληρωμένη κυματικά. Οι σχετικές αποκλίσεις συνηγορούν προς αυτό:

και σε μικρότερο χρόνο:

Αν, όπως αναμένουμε, ο Γ. Δείκτης προχωρήσει σταδιακά σε νεότερα υψηλά χωρίς να έχουμε νεότερα χαμηλά και στα ομόλογα τότε αυτό θα είναι μια επιπλέον σημαντική απόκλιση/ένδειξη αντιστροφής της μετοχικής αγοράς σε τροχιά σημαντικής διόρθωσης.

 ΓΔ

Μετά την τρέχουσα ανοδική αντιστροφή και την υπέρβαση των επιπέδων που είχαν τεθεί, αυξήθηκαν ραγδαία οι πιθανότητες  για το δευτερεύον σενάριό μας, το οποίο και πλέον είναι το βασικό μας. Σε αυτό θα αναμένουμε πολύ σύντομα επιστροφή στα προηγούμενα υψηλά και μια εκ νέου σημαντική διόρθωση (κύμα ''e''). Στο υψηλότερο αυτό χαμηλό θα τερματιστεί και το σύνολο της διόρθωσης και από το επίπεδο αυτό θα πρέπει να μετρήσουμε ένα τελευταίο ανοδικό 5 κυμάτων σε νεότερα υψηλά:

Ουσιαστικά, το επίπεδο μπορεί να είναι οπουδήποτε πάνω από τις 931,94 μονάδες, ωστόσο από τυπικής πλευράς οι βασικοί στόχοι είναι ως εξής:

 

Δεδομένου ότι κυματικά το ανοδικό αυτό θα ταυτιστεί χρονικά με το κύμα ''iii'' (του ''5'') της ανόδου στις ξένες αγορές είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και αρνητική απόκλιση κορυφής του ΓΔ με τους δείκτες Djia & Dax. 

- Στη παρούσα φάση ως εναλλακτικό σενάριο είναι αυτό ενός καταληκτικού τύπου ending diagonal 3-3-3-3-3, αλλά αυτό προϋποθέτει σαφή υπέρβαση των 931 μονάδων και επομένως θα το αξιολογήσουμε σε ανώτερα επίπεδα.

 ΔΤΡ

Τα βασικά σενάρια παραμένουν τα ίδια. Διατηρείται η δυνατότητα του δείκτη για έστω και οριακά νεότερα υψηλά αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες λίγες ημέρες με την προσέγγιση των 600 μονάδων τουλάχιστον,  έτσι ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά νεότερων υψηλών.

Όπως έχει αναφερθεί, αυτό είναι το πλέον θετικό βραχυχρόνιο σενάριο που μπορούμε να δούμε στη παρούσα φάση καθώς η τάση και η κυματική δομή παραμένει έντονα καθοδική. Αυτό σημαίνει ότι τα νεότερα υψηλά στον Γ. δείκτη θα ταυτιστούν με τα οριακά νεότερα υψηλά στον ΔΤΡ και η άνοδος θα ολοκληρωθεί εκεί δίνοντας την θέση σε μία ισχυρή καθοδική αντιστροφή:

Ως δευτερεύον σενάριο παραμένει αυτό ενός ενδιάμεσου τριγώνου και η επίτευξη μιας τοπικής κορυφής κάτω από τις 639 μονάδες.

Το σενάριο αυτό θα κριθεί στην επόμενη διόρθωση της αγοράς, η οποία μόνο αν είναι ιδιαίτερα ισχυρή θα το επιβεβαιώσει (επιστροφή στα πρόσφατα τοπικά χαμηλά):

Όλα τα παραπάνω έχουν αντιγραφεί από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που λαμβάνουν οι πελάτες της Vitala Finance πριν την 1η συνεδρίασης της εβδομάδας. Το συγκεκριμένο περιέχει ακόμη αναλύσεις για DAX, ALPHA BANK, EUROBANK, ETE και ΔΕΗ που θα δούμε παρακάτω.

Τυχόν ενδιαφερόμενοι για ένταξη στη λίστα αποδεκτών μπορούν να ξεκινήσουν με ένα κλικ στο πάνω μέρος της σελίδας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

ΔΕΗ 

Η διακύμανση λόγω της ΑΜΚ είναι ακραία ως προς τις αναλογίες ενός κύματος ''expanded flat'' 3-3-5 αλλά μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες να θεωρηθεί ως μία έγκυρη μέτρηση (το κύμα ''b''' πάνω από το 138% του ''a'' και το ''c'' πάνω από το 162% του ''a''). 'Όπως μπορείτε να δείτε και στη συνέχεια, με κλείσιμο τιμών οι αναλογίες είναι σαφώς περισσότερο συμβατές.

Με το τελευταίο ανοδικό κύμα ''5'' ίσο με το ''1'' η μετοχή μπορεί να προχωρήσει σε οριακά νεότερα υψηλά στα 11 περίπου ευρώ.

Προσοχή όμως γιατί στην περίπτωση ενός ''expanded flat'' η "ορθόδοξη'' κορυφή είναι τα 9,91 ευρώ και όχι τα 10,84.  Αυτό σημαίνει ότι είναι κυματικά δυνατό το τελικό υψηλό της μετοχής (κύμα ''5'')  να είναι χαμηλότερο από τα 10,84 ευρώ. Επομένως, κατά την διάρκεια της εκτιμωμένης κορύφωσης της μετοχής και το κλείσιμο των θέσεων long θα ήταν πολύ χρήσιμο να συμβουλευτούμε και τα διαγράμματα σε κλείσιμο τιμών: 

- Σε εβδομαδιαίο:

- και σε ημερήσιο:

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και την αντίστοιχη εκτίμηση του φίλου Διόφαντου για τη μετοχή που αντέγραψα από το χθεσινό του σχόλιο:

Κατά τη γνώμη μου νούμερα όπως 13 ευρω, 17 ευρώ, 20 ευρώ κλπ είναι ...
Είμαστε στο κύμα 5 με στόχο τα 11,10 ευρώ, αν λάβουμε υπόψιν μας την αναλογία
κύμα 5 = κύμα 1.

Εικονίδιο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500 d. trend UP

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *