ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Με τη ματιά του Goldfish – ALPHA BANK, ΑΔΜΗΕ

Εντυπωσιακή η άρνηση των τραπεζικών μετοχών να υποχωρήσουν σημαντικά. Αυτό είναι σαφώς ενδεικτικό της προδιάθεσής τους να κινηθούν έντονα στην επόμενη ανοδική προσπάθεια της αγοράς. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι, διαγραμματικά, σε καμία περίπτωση δεν είχαν ακυρωθεί τα σχετικά σενάρια που είχαμε παρουσιάσει. Με τον τρόπο αυτό ισχυροποιείται και το γνωστό σενάριο για ένα νεότερο υψηλό των 639 μονάδων, έστω και οριακό. Θα αναμένουμε την κορύφωση του ΔΤΡ ταυτόχρονα με τα νεότερα υψηλά του Γ. δείκτη στην περιοχή των 940 - 960 μονάδων.

Στο σημείο αυτό θα αναφερθούμε για λίγο στην μεσοχρόνια εικόνα του κλάδου.

Εδώ και λίγα χρόνια γίναμε μάρτυρες της αξίας της κυματικής ανάλυσης καθώς με μια ρεαλιστική, τυπική και χωρίς ακρότητες κυματική προσέγγιση καταφέραμε να είμαστε μέσα σε όλες τις σημαντικές στροφές της αγοράς είτε αποφεύγοντας τις μεγάλες καθόδους (και ζημιές), είτε ξεκινώντας θέσεις long (κέρδη). Στο διάγραμμα που ακολουθεί φαίνονται οι εκτιμήσεις μας στις κρίσιμες αλλαγές του δείκτη από το φθινόπωρο του 2017:

Όπως θα παρατηρήσατε, ο δείκτης απέχει ακόμα από την άνω αντίσταση του κατερχόμενου μεσοχρόνιου καναλιού. Δεν είναι απαραίτητο να την προσεγγίσει (δημιουργία καθοδικής ''σφήνας'') αλλά εκτιμούμε ότι υπάρχει ακόμα λίγο ανοδικό περιθώριο για να κινηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει αυστηρά και μόνο στο χρονικό ''παράθυρο ευκαιρίας'' που θα μας δώσει το επόμενο ανοδικό του Γ. δείκτη.

Αυτό ακριβώς μας επαναφέρει στην βραχυχρόνια εικόνα του σήμερα και στο πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί διαγραμματικά.

α) Θετικό σενάριο:

- WXY (3-3-3)

Αν πράγματι ο ΔΤΡ έχει κρυμμένη ανοδική δυναμική τότε θα αναμένουμε στο τελευταίο ανοδικό της αγοράς μια τελευταία ανοδική κίνηση σε νεότερα υψηλά των 639 μονάδων. Με αυτό τον τρόπο θα τηρηθεί και η εσωτερική δομή του 3-3-3:

Σε αυτό δρά ενισχυτικά και το γεγονός ότι η άνοδος από τις 495,56 μονάδες είναι 5κυματική (κύμα ''a'' του ''Υ''). Ουσιαστικά, θα αναμένουμε περιορισμένη καθοδική συνέχεια (έως την προσέγγιση του ΓΔ στις 800 - 830 μονάδες) και αμέσως μετά την έναρξη του επόμενου ανοδικού στον τραπεζικό κλάδο.

- Συναφές στη δομή 3-3-3 είναι και μία ανοδική παραλλαγή ως εξής:

Την οποία στη παρούσα φάση την θεωρούμε εναλλακτική

β) Δυσμενές σενάριο. Αδυναμία νεότερου υψηλού των 639,42 μονάδων:

Αρμονικά δεν είναι η βέλτιστη εξέλιξη καθώς το υψηλό των 639 μονάδων είναι αρκετά χαμηλό ως ποσοστό και σε χρόνο (για ''ending''). Ωστόσο, θα το αποδεχτούμε αν συμβεί και θα αναμένουμε ένα μόνο ισχυρό καθοδικό 5 επιμέρους κυμάτων σε νεότερα ιστορικά χαμηλά (με πιθανότητα εμφάνισης και πάλι αρνητικής απόκλισης έναντι του ΓΔ στον πυθμένα).

Τα παραπάνω είναι αντιγραφή από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στη λίστα αποδεκτών μπορεί να ξεκινήσει από εδώ και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ

ΑΔΜΗΕ Μίνι Δ.Π με απόκλιση

DAX ΩΚΩ & Απόκλιση

ΠΛΑΘ Δ.Π

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *