ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ανασκόπηση μήνα κι εβδομάδας κοντά σε κρίσιμες στηρίξεις – ALPHABANK, ΓΔ 1/10/21: Με την ματιά των φίλων του SOLTRADE

Πιο κοντά στον εκθετικό κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ) από κάθε άλλη φορά μετά από την αλλαγή τάσης τον Νοέμβριο έκλεισαν τον μήνα οι τιμές του δείκτη χωρίς πάντως να τον προσεγγίσουν τελικά. Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας καθαρά διορθωτικός μήνας αμέσως μετά την αρνητική απόκλιση που καταγράφηκε τον Αύγουστο (η υψηλότερη του έτους ως τώρα) σε σχέση με το υψηλότερο κλείσιμο (του Δεκέμβρη) του 2019.

Οι ταλαντωτές είναι ακόμα θετικοί όπως βλέπουμε στα διαγράμματα αλλά ο Οκτώβριος προβλέπεται νεφελώδης . Οι μεγάλες ξένες αγορές διορθώνουν και τα όρια του συναγερμού που έχουν αναφερθεί σε όλες τις τελευταίες αναρτήσεις είναι πολύ κοντά στις τρέχουσες τιμές.

Κάτω από τις 841 μονάδες παραβιάζεται (έστω και προσωρινά, αφού αυτό που έχει σημασία είναι τι θα κάνει στο κλείσιμο του Οκτώβρη) ο ΕΚΜΟ 6Χ και κάτω από τις 830 το τοπικό μηνιαίο χαμηλό του Ιουλίου που πλέον είναι το πλησιέστερο low fractal. Με βάση τη στατιστική παρατήρηση της συμπεριφοράς των τιμών σε περιπτώσεις διάσπασης αντίστοιχων "στηρίξεων" στο παρελθόν, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να αλλάξει η μεσομακροπρόθεσμη (κύρια) τάση και να δούμε πολύ μεγαλύτερη διόρθωση από αυτές που έχει κάνει ο δείκτης μετά την ανοδική αλλαγή του Νοεμβρίου οπότε κάτω από το χαμηλό του Ιουλίου κοιτάμε τα επίπεδα διόρθωσης όλης της δεκάμηνης ανόδου.

Στο ημερήσιο ως γνωστόν η τάση έχει αλλάξει κάτω από τις 886 μονάδες από την 23η Σεπτεμβρίου και με όρους fractals. Ήδη στο χαμηλό της Τετάρτης σχεδόν πιάστηκε κι ο στόχος του σχηματισμού καθοδικής αναστροφής (ΩΚΩ) και δοκιμάστηκε ο απλός 200ρης, όπως βλέπουμε στο ημερήσιο που ακολουθεί.

Η νέα πτώση των αμερικανικών δεικτών στη τελευταία συνεδρίαση του μήνα συνιστά επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης τουλάχιστον καθοδικής τάσης τους και καθιστά εξαιρετικά πιθανό να δούμε να προσεγγίζονται πολύ σύντομα τα κρίσιμα επίπεδα που προαναφέρθηκαν από τον ΓΔ.

Η εικόνα όπως προκύπτει από το εμπλουτισμένο με νέες προσθήκες πινακάκι μας είναι ξεκάθαρα πτωτική ως προς το ημερήσιο και σχεδόν μοιρασμένη στο εβδομαδιαίο.

Επικαιροποίηση περί αποκλίσεων εβδομαδιαίου.

Η εβδομάδα έκλεισε τελικά υψηλότερα οπότε η κρυφή ανοδική απόκλιση καταγράφεται. Το κλείσιμο έγινε σχεδόν πάνω στη γραμμή τάσης...

Ακολουθεί μια εκτίμηση του φίλου Διόφαντου για την ΑΛΦΑ που βέβαια είναι μια πολύ σημαντική μετοχή για τους δείκτες ικανή από μόνη της να φτιάξει κλίμα στο ταμπλό.

Εικονίδιο

Στο εβδομαδιαίο φαίνεται ξεκάθαρα η αδυναμία της μετοχής να υπερκεράσει τη γραμμή τάσης.

Εικονίδιο

ΓΔ Επικαιροποίηση 1/10/21 (Tsaros)

Από τις τρεις εκδοχές για την κίνηση του ΓΔ που έχω ανεβάσει από αρχές Ιουλίου προκρίνεται αυτή από 10/7...

Εικονίδιο

...του οποίου update παραθέτω.

ΓΔ 1/10/21 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΔΜΗΕ

ΜΠΕΛΑ (Λουκάς)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *