DJIA, DAX, ΓΔ: Η ανάλυση του Goldfish και οι μεταβολές της ημέρας

Κακή η εικόνα της αγοράς με την πλειοψηφία των τίτλων να είναι ξανά στο κόκκινο αφού παραβιάστηκαν, έστω και ενδοσυνεδριακά, οι αντίστοιχες στηρίξεις σε ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΘ, ΤΕΝΕΡΓ & ΙΚΤΙΝ κατά τη σημερινή βουτιά, μετά την σαφή επιδείνωση  στις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Με όρους fractals ο ΓΔ εισέρχεται σε καθοδική τάση στο ημερήσιο αν χαθούν οι 878,33 μονάδες αλλά τους τελευταίους μήνες πολλές φορές η όποια αντίστοιχη κίνηση τελείωνε λίγο μετά την διάσπαση των στηρίξεων ή των αντιστάσεων οπότε αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι το πόσο θα διαρκέσει η πίεση έξωθεν μια και με τέτοιο κλίμα δεν πρόκειται να αντέξει καμιά στήριξη. Σήμερα πάντως βρήκε στήριξη στον κινητό των 20 εβδομάδων τον οποίο είχε να "δει" 7 εβδομάδες. Το χαμηλό των 878,33 είναι και εβδομαδιαίο τοπικό χαμηλό, το τελευταίο πριν από αυτό των 830 μονάδων που είναι καθοριστικό.

Ήδη ο DJIA έπιασε κι αυτός τον στόχο της Δ.Κ του όπως κι ο DAX νωρίτερα.

Ας δούμε όμως τι έγραφε για τους 2 σημαντικούς ξένους δείκτες και τον ΓΔ ο Goldfish, στο γνωστό εβδομαδιαίο ενημερωτικό που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance* πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

DJIA

Ο δείκτης έχει ήδη προσεγγίσει και διασπάσει προσωρινά την ανοδική στήριξη. Για να ισχύσει το γνωστό σενάριο ενός καταληκτικού τύπου ''ending'' θα πρέπει άμεσα να κινηθεί ανοδικά. Σε αντίθετη περίπτωση τα πρώτα σημαντικά stop long είναι ελάχιστα χαμηλότερα και θα πρέπει να τηρηθούν.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι είμαστε κοντά στην πραγματοποίηση της διόρθωσης ως κύμα ''4''.

DAX

Ακριβώς παράλληλη εικόνα και εδώ. Ο δείκτης θα πρέπει να αντιστρέψει άμεσα την πορεία του για να έχουμε καλές πιθανότητες για ένα ακόμα νεότερο υψηλό. Κοντά και εδώ τα stop long:

Η εικόνα σε εβδομαδιαίο κλείσιμο τιμών είναι περισσότερο αρνητική βραχυχρόνια.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενα σχόλια το επίπεδο του αμέσως προηγούμενου τοπικού χαμηλού (του ''e'' στο τρίγωνο abcde) αποτελεί σημαντικό stop long. Το επίπεδο αυτό παραβιάστηκε καθαρά στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας. Επομένως, ως βασική αναμενόμενη εξέλιξη παίρνει προβάδισμα το σενάριο που θέλει τον δείκτη να είναι ήδη στην διόρθωση του κύματος ''4'' 

ΓΔ

Εκτιμούμε ότι κρίσιμο ρόλο για την συνέχεια έχει το επίπεδο των 892,62 μονάδων. Πλέον, διατηρούμε ως πιθανότερα δύο βραχυχρόνια σενάρια με ειδοποιό διαφορά την άμεση καθοδική διάσπαση, η μη, των 892,62 μονάδων.

α) στο θετικό σενάριο δεν απομένει παρά σχετικά μικρή ανοδική συνέχεια σε νεότερα τοπικά υψηλά των 931,94 μονάδων.

Λόγω συγκεκριμένων αναλογιών ο δείκτης δεν θα πρέπει να υπερβεί τις 946 μονάδες. Το σενάριο αυτό θα ακυρωθεί προς το ευνοϊκότερο μόνο με υπέρβαση των 946,23 μονάδων.

Ο εικονιζόμενη κυματική δομή φαίνεται ως ένας ''ανοδικός διευρυμένος'' (λόγω ισχυρών καθοδικών δυνάμεων) καταληκτικός σχηματισμός τύπου ''ending diagonal'' :

Στην περίπτωση που επικρατήσει θα αναμένουμε καθοδική επιστροφή προς τις 800 μονάδες παράλληλα με την διόρθωση στις ξένες αγορές. 

β) στο άμεσα δυσμενές σενάριο βρισκόμαστε στο τρίτο και τελευταίο σκέλος μιας σχεδόν οριζόντιας διόρθωσης η οποία είναι ευρεία στο χρόνο και ξεκινάει από το υψηλό των 928,29 μονάδων ως ένα ''expanded flat'' 3-3-3 η 3-3-5. (Το 3-3-5 είναι περισσότερο συμβατό αν έχουμε άμεση καθοδική συνέχεια αφού το κύμα ''4'' του ''c'' στον ΓΔ θα γίνει πιθανότατα παράλληλα με το κύμα ''b'' στις ξένες αγορές).

Και εδώ το stop long είναι πολύ κοντά και πρέπει να ενεργοποιηθεί με στόχο επαναγορές πιο κοντά στην περιοχή των 800 μονάδων.

Δείτε τα διαγράμματα που ακολουθούν και τους βασικούς καθοδικούς στόχους:

και σε ευρύτερο χρόνο:

Σε περίπτωση πραγματοποίησης του σεναρίου αυτού η μέγιστη εστίαση θα πρέπει να δοθεί λίγο κάτω από τις 800 μονάδες. 

Το επίπεδο των 773 μονάδων αποτελεί πολύ ισχυρό μεσοχρόνιο stop long, αφού αν πράγματι υπάρχει διορθωτικό τύπου flat ως κύμα ''4'' δεν πρέπει να έχουμε το κύμα ''c'' μεγαλύτερο από το 162% του ''a''. Επομένως, αν υπερβεί αυτήν την αναλογία κάτι δυσμενέστερο θα είναι σε εξέλιξη.

*Αν κάποιος χρήστης ενδιαφέρεται να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά στο πάνω μέρος της σελίδας και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

 

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *