ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Με τις εκτιμήσεις των φίλων του SOLTRADE – ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ανασκόπηση στη μικρή και τη μεγάλη εικόνα

Σημαντική πτώση στον ΔΤΡ αναμένει ο φίλος Διόφαντος βάσει των κυματικών εκτιμήσεών του και βλέπει την κίνηση της τιμής της ΕΛΛ να είναι και η επιβεβαίωση μια και πάντοτε πριν τις μεγάλες πτώσεις κάνει εντυπωσιακή κίνηση προς τα πάνω τελευταία!

Ας δούμε και την εκτίμηση του Goldfish από το ενημερωτικό της χθεσινής ανάρτησης με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής:

Στον τραπεζικό κλάδο, το γνωστό σενάριο της προσέγγισης και μικρής υπέρβασης των 600 μονάδων θεωρούμε ότι μπορεί να διατηρηθεί ανέπαφο αν η εξέλιξη ευνοήσει ένα καταληκτικό τύπου ''ending''. Καλές παραμένουν και οι πιθανότητες αν τα νεότερα τοπικά χαμηλά του ΓΔ είναι οριακά και υπάρξει άμεση ανοδική αντιστροφή ως κύμα ''2'' (με ένα ανοδικό retracement προς και λίγο πάνω του 62%):

Στο σενάριο αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες αναλογίες που δείχνουν σημαντικές είτε ως αντίσταση είτε ως στήριξη.

Σε κάθε περίπτωση, για να διατηρήσει ο δείκτης την δυνατότητά του να επανέλθει σε νεότερα υψηλά των 639 μονάδων θα πρέπει το καθοδικό να μην υπερβεί το 50% retracement και κατά προτίμηση λίγο υψηλότερα όπως φαίνεται στην ισότητα του c = a στην περιοχή των 457 μονάδων.

Αντίθετα, αν υπάρξει άμεση καθοδική συνέχεια με ιδιαίτερα μικρή ανοδική αντίδραση τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να διαμορφωθεί ένας ενδιάμεσος σχηματισμός (τρίγωνο) πριν ο δείκτης κινηθεί προς τον στόχο του:

Το πλέον δυσμενές σενάριο (δευτερεύον στον παρόντα χρόνο) είναι ο δείκτης να κινηθεί πολύ χαμηλότερα προς την περιοχή των 400 μονάδων και κάτω. Στη περίπτωση αυτή εκτιμούμε ότι ο ΔΤΡ δεν θα μπορέσει να επανέλθει σε νεότερα υψηλά παράλληλα με τον ΓΔ και επομένως στο υψηλό των 639 μονάδων θα έχουμε την ολοκλήρωση του κύματος ''iv''.

Λόγω του ότι το καθοδικό αναμένουμε να έχει καθοδική δομή 3 κυμάτων (κύμα ''v'' του μεσοχρόνιου ''ending diagonal'' 3-3-3-3-3) τότε θα βρισκόμαστε ήδη στο τελευταίο ισχυρό καθοδικό κύμα ''c'' και συγκεκριμένα στο ''1'' του ''c''.

Τα υπόλοιπα δύο καθοδικά κύματα θα γίνουν παράλληλα με την μεγάλη διόρθωση του Γ. δείκτη από νεότερα υψηλά (ως ''abc'' παράλληλα με τα κύματα 3,4,5 στον ΔΤΡ):

Με βάση τα fractals η τάση στο ημερήσιο γίνεται καθοδική κάτω από τις 526,41 μονάδες. Για την ώρα η υποψία ανάστροφου ΩΚΩ παραμένει ενεργοποιημένη παρά το γεγονός ότι η ατασική κίνηση συνεχίζεται και ο δείκτης δείχνει να μην έχει τη δυνατότητα να δει υψηλότερα νούμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DOW & DAX Δ.Κ

ΕΛΧΑ Ανασκόπηση - ενεργοποίηση Δ.Π

ΕΥΔΑΠ

ΜΠΕΛΑ Θετική απόκλιση

ΑΛΦΑ Επανενεργοποίηση μίνι Δ.Κ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *