DOW JONES, DAX, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η ανάλυση του Goldfish

VITALFINANCE_12_09

Η εγχώρια αγορά για άλλη μια φορά δεν ακολούθησε με έναν ξεκάθαρο τρόπο το ανοδικό της σενάριο. Η αδυναμία της αγοράς συν έπεσε με εξαιρετικά θετικά νέα για την έγκριση των  μεγάλων επενδύσεων στη Χώρα καθώς και τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης που επιβεβαιώθηκαν πολύ πρόσφατα. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι το χρηματιστήριο ως μηχανισμός είναι καθαρά προεξοφλητικός και δεν περιμένει τα νέα από τα μμε, αλλά τα ΄΄δημιουργεί΄΄ με την συμπεριφορά του. Η υποχώρηση από τις 931,94 μονάδες δεν μπορεί να θεωρηθεί συμβατή εξέλιξη ενός ξεκάθαρα ισχυρού ανοδικού σεναρίου και πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την αναμενόμενη καθοδική επέκταση στις βασικές αγορές του εξωτερικού.

Στις αμέσως επόμενες 1 με 3 συνεδριάσεις αναμένουμε να ξεκαθαρίσει απολύτως το πεδίο ως προς το ευρύτερο σενάριο της αγοράς.

DJIA

Στο πρόσφατο παρελθόν, λόγω των βραχυχρόνιων  ανοδικών κινήσεων 3 κυμάτων είχε επισημανθεί η πιθανότητα ο δείκτης να προσπαθεί να διαμορφώσει ένα ανοδικό ΄΄καταληκτικό΄΄:

Πράγματι, ο δείκτης πραγματοποίησε μια σχετικά οριζόντια διόρθωση και βρίσκεται ακριβώς στο όριο της στήριξης του ανοδικού καναλιού. Από το σημείο αυτό δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθοδική συνέχεια για να διατηρηθεί σε ισχύ το σενάριό μας που ''προβλέπει'' ένα ακόμα νεότερο υψηλό προς την άνω αντίσταση του ανοδικού καναλιού.

Το stop long είναι σχετικά κοντά και θα πρέπει να τηρηθεί:

DAX

Μια παρόμοια διαγραμματικά προσπάθεια είναι εμφανής και στον Dax.

Όπως και στον DJIA έτσι και εδώ μόνο η ανοδική υπέρβαση των άνω στόχων μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντική ένδειξη ότι το σενάριο τερματισμού της ανόδου (''ending'') έχει αποδυναμωθεί. Σχετικά κοντά και το stop long:

Όπως επανειλημμένα έχουμε παρουσιάσει, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική αρνητική εξέλιξη να έχουμε εβδομαδιαίο κλείσιμο τιμής κάτω από τις 15.500 μονάδες. Στη περίπτωση αυτή θα θεωρήσουμε ότι έχει ξεκινήσει η επόμενη σημαντική διορθωτική κίνηση του δείκτη (κύμα ''4'').

ΓΔ

Τα δύο βασικά στοιχεία που πλέον δίνουν προβάδισμα σε περισσότερο αρνητικά σενάρια εξέλιξης είναι το πρόσφατο ανοδικό 3 κυμάτων και η μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση σε χρόνο και τιμές. Δείτε τα διαγράμματα που ακολουθούν:

και

Πλέον, εκτιμούμε ότι η μόνη θετική εξέλιξη που έχει σημαντικές πιθανότητες πραγματοποίησης είναι ο δείκτης να συνεχίσει άμεσα ανοδικά χωρίς νεότερο τοπικό χαμηλό.

Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε μια πολύ τελευταία προσπάθεια σε νεότερα υψηλά όπου και θα ολοκληρωθεί και το ενδιάμεσο ανοδικό κύμα ''3'' από τις 550 μονάδες.

Ο σχηματισμός θα παραμείνει σε ισχύ για όσο διάστημα ο δείκτης δεν υπερβαίνει τις 946 μονάδες (λόγω εσωτερικών αναλογιών):

Με την ευρύτερη εικόνα να έχει ως εξής:

Το δεύτερο σενάριο που έχει σημαντικές πιθανότητες επαλήθευσης είναι να έχουμε άμεσα νεότερα τοπικά χαμηλά των 892,62 μονάδων.

Στη περίπτωση αυτή εκτιμούμε ότι το αρνητικό σενάριο θα υπερισχύσει και θα είναι θέμα χρόνου μια ισχυρή καθοδική συνέχεια.

Το σενάριο αυτό το είχαμε παρουσιάσει (ως εναλλακτικό) σε σχετικά ανύποπτο χρόνο ως εξής:

Πλέον, αρκεί ένα ακόμα νεότερο τοπικό χαμηλό για να ενεργοποιηθεί.

Στη περίπτωση αυτή αν εμφανιστεί αμέσως μετά ανοδική αντίδραση εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει απλά το κύμα ''2'' (ενός ευρύτερου διορθωτικού τύπου ''expanded flat'' 3-3-5) πριν ο δείκτης συνεχίσει σημαντικά χαμηλότερα:

Σε ευρύτερο χρόνο και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια ως προς τον καθοδικό στόχο θα αναμένουμε τον δείκτη προς την περιοχή των 800 μονάδων και πιθανότατα λίγο χαμηλότερα. Δείτε αναλυτικά τους βασικούς στόχους σε αυτήν την περιοχή και τις σχετικές αναλογίες των κυμάτων:

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι απολύτως απαραίτητο να βρει στήριξη ο δείκτης στην αναμενόμενη ζώνη τιμών έτσι ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί και το επόμενο ανοδικό στις διεθνείς αγορές και να σημειώσει και αυτός νεότερα υψηλά των 928,29 μονάδων. Τυχόν αδυναμία για νεότερα υψηλά Θα σημαίνει ότι, μεσοχρόνια, η καθοδική ταλαιπωρία του δείκτη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα παραπάνω είναι αντιγραφή από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών μπορεί να ξεκινήσει από την προσφορά στο πάνω μέρος της σελίδας.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *