ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Αναζητώντας τάση

Σε αντίθεση με τον ΓΔ που για λίγο το κατάφερε ο FTSE δεν μπόρεσε να γράψει αντίστοιχο νέο υψηλό ούτε ενδοσυνεδριακά όπως έκανε ο RSI του για τον οποίο τα είπαμε εδώ. Η διόρθωση που ακολούθησε έφθασε ως το 61,8% του ανοδικού από τις 2100,58 μονάδες της 20ης Αυγούστου και δοκίμασε γερά και την αντοχή της βραχυπρόθεσμης ανοδικής γραμμής τάσης. Η τάση με όρους fractals παραμένει ανοδική όσο βρισκόμαστε πάνω από τις 1985 μονάδες αλλά φέτος ειδικά αυτό δεν λέει πολλά πράγματα αφού λίγο μετά από τις ανοδικές ή καθοδικές διασπάσεις ο δείκτης ξεκινά αντίθετη κίνηση και δεν επιβεβαιώνει τις υποτιθέμενες αλλαγές τάσης.

Αντίστοιχα στο εβδομαδιαίο όπου συνεχίζεται η μεσοπρόθεσμη πλάγια κίνηση, θα μπορούμε να μιλάμε για ανοδική τάση μόνο αν δούμε νέο υψηλό έτους χωρίς πισωγυρίσματα. Οι γραμμές τάσης κι ο 20ρης δεν απειλήθηκαν ακόμα ενώ κι ο TSI δείχνει κι αυτός ανοδική τάση για 3η συνεχόμενη εβδομάδα. Αυτό που έχει ανατραπεί όπως φαίνεται είναι η εικόνα καθοδικής τάσης που είχε δημιουργηθεί με τις διασπάσεις της 19ης Ιουλίου.

Το ζητούμενο για να μιλάμε ξανά για ανοδική τάση μεσοπρόθεσμα, είναι η διάσπαση της κόκκινης γραμμής τάσης και τα νέα υψηλά που θα ήταν καλό να συνοδεύονται και από αντίστοιχα νέα υψηλά και στον RSI δεδομένου ότι οι διορθώσεις μετά το υψηλό των 2259,27 μονάδων ξεκίνησαν με αρνητική απόκλιση.

Αυτό πάντως δεν φαίνεται και τόσο πιθανό σύντομα και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την κίνηση των Αμερικανικών κυρίως δεικτών, με την έννοια ότι θεωρώ αδύνατο να έχουμε τόσο καλή τεχνική εξέλιξη με κακό κλίμα και διόρθωση εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΛΑΜΔΑ

ΙΝΚΑΤ Αποκλίσεις και σενάρια Δ.Κ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *